![]() |
Erzurum Kadayıf Dolması
MALZEMELER
* Yarım kilo kadayıf * 250 gr tere yağ * kızartmalık yağ * ceviz * isteğe bağlı 5 adet yumurta HAZIRLANMASI Kadayıflarımızı tereyağımızla bir güzel harmanlıyoruz,harmaladığımız kadayıflarımızdan bir miktar alıp, içine ceviz koyup sıkıca sarıyoruz. Bir yandan yumurtalarımızı bir kapta çırpıyoruz, hazırladığımız kadayıfları yumurtalarımıza batırıyoruz. Sonra Kızgın Ateşte Pişiriyoruz. ŞERBETİ İÇİN * 3,5 Su bardağı şeker * 3 su bardağı su * Bir kaç damla limon İkisinden biri soğuk biri sıcak olduğundada şerbeti dökülür. AFİYET OLSUN |
All times are GMT +3. The time now is 18:55. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Siyaset Forum 2007-2025