![]() |
Aksaray Üniversitesi
http://tbn3.google.com/images?q=tbn:...ries/logo3.png Amblemin Öyküsü Amblemin genel çizgisi nice ozanlara esin kaynağı olmuş Hasan Dağını ve üzerinde yükselen bilim güneşini simgelemektedir. Hiç dağcılık deneyimi olmayanların bile rahatlıkla tırmanabileceği, dağcılık sporuna ilk adımın atılabileceği yürüyüş ve tırmanış rotalarına sahip Hasan Dağı, Aksaray ilinin doğal bir anıtı gibidir. 3268 m yüksekliğindeki bu volkanik dağ ilin her yerinden görülebilmektedir.Amblemin alt kısmında yer alan açık ve koyu mavi dalgalar, Aksaray ilinin sulak bir arazi üzerinde kurulduğunu ve Aksaray ilinde zengin su kaynaklarının bulunduğunu ifade etmektedir.Üst kısımda yer alan dairenin Hasan Dağı üzerinde yükselen bilim güneşini ifade ettiği yukarıda belirtilmişti. Güneşin renginde bir anlam daha yüklüdür. Güneş, pembeye yakın olan bu rengini Tuz Gölü üzerinde yaşayan tuzcul bakterilerinin pigmentlerinden almaktadır. Bu renk mevsimlere göre değişik tonlarda olmakta ve kırmızı ile leylak rengi arasındaki renk değerlerinin neredeyse her halini alabilmektedir. Özellikle Mayıs ve Haziran aylarında tuzcul bakterilerin almış oldukları renk, amblemde bilim güneşini simgeleyen daire içinde yer alan pembeye yakın bu renk gibi görünmektedir.Böylelikle Aksaray ilinin doğal anıtları haline gelen Hasan Dağı'nın, Tuz Gölü'nün ve zengin su yataklarının, Aksaray Üniversitesi'nin amblemine, hem renk hem de biçim olarak yansıtıldığı düşüncesi gerçekleştirilmiş olmaktadır. Aksaray Üniversitesi, Bakanlar Kurulu tarafından, 2006 yılı içinde kurulması kabul edilen bir devlet üniversitesidir. 17 Mart 2006 tarihli 261111 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan 5467 sayılı kanunla Niğde Üniversitesi' ne bağlı iken adı ve bağlantısı değiştirilerek, fakülte ve yüksekokullar kendi bünyesinde oluşturulan Aksaray Üniversitesi Rektörlüğe bağlanmıştır. Rektör Prof. Dr. Necdet Sağlam'dır. Rektör: Prof. Dr. Necdet SAĞLAM E-Posta: rektor@aksaray.edu.tr Rektör Yardımcısı: Prof. Dr. Hatim ELHATİP E-Posta: helhatip@aksaray.edu.tr Rektör Yardımcısı: Prof. Dr. Hatim ELHATİP E-Posta: helhatip@aksaray.edu.tr Rektör Yardımcısı: Prof. Dr. Cumhur ÇÖKMÜŞ E-Posta: cumhur.cokmus@aksaray.edu.tr Fakülteler Eğitim Fakültesi: PROF. DR. AYŞEGÜL YILDIZ Eğitim Fakültesi Dekan V. DEKAN YARDIMCISI: YRD. DOÇ. DR. KENAN ARIBAŞ DEKAN YARDIMCISI: YRD. DOÇ. DR. ARZU DOĞRU Öğretim Üyeleri; Prof. Dr. Ayşegül YILDIZ Yrd. Doç. Dr. Necip Erol OLCAY Yrd. Doç. Dr. Figen AKÇA Yrd. Doç. Dr. Ali ALAŞ Yrd. Doç. Dr. Kenan ARIBAŞ Yrd. Doç. Dr. Banu YAMAN Yrd. Doç. Dr. Adem ÖCAL Yrd. Doç. Dr. Arzu DOĞRU Yrd. Doç. Dr. Naim UZUN Yrd. Doç. Dr. Tuncay TUNÇ Yrd. Doç. Dr. Gökhan ÖZSOY Yrd. Doç. Dr. Özgül KELEŞ Öğretim Görevlileri; Öğr. Gör. Orhan BÖLÜKBAŞ Öğr. Gör. Yılmaz EVAT Öğr. Gör. R. Bilge YILDIRAN Öğr. Gör. Rezzan GÜNDOĞDU Araştırma Görevlileri; Arş. Gör. Dr. Ahmet ÇAKIROĞLU Arş. Gör. Dr. Ayşe KIZILDAĞ Arş. Gör. Mustafa KIŞOĞLU Arş. Gör. Sedef CANBAZOĞLU Arş. Gör. Perihan EMSEN Arş. Gör. Barış EROĞLU Arş. Gör. Sibel ÖZSOY Arş. Gör. Gülbahar KARABULUT Arş. Gör. Raziye Nil AKSOY Arş. Gör. Belma TÜRKER Arş. Gör. Ali Kerim ÖNER Arş. Gör. Gülçilem ŞAHİN Bölümler; Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI Eğitim Bilimleri Bölümü EĞİTİM PROGRAMLARI ANABİLİM DALI EĞİTİMDE PSİKOLOJİK HİZMETLER ANABİLİM DALI EĞİTİMDE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME ANABİLİM DALI EĞİTİM YÖNETİM TEFTİŞ PLANLAMASI VE EKONOMİSİ Güzel Sanatlar Bölümü MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ ABD. RESİM ÖĞRETMENLİĞİ ABD. İlköğretim Bölümü SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI OKULÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI Yabancı Diller Bölümü İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ ABD. Eğitim Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu aynı binada hizmet vermektedir ve bu birimlere şehir merkezinde bulunan tarihi Aksaray Lisesinin önündeki otobüs durağından TOKİ minibüsleri ile gidilebilmektedir. Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi Adres: Zafer Mah. 26. Cad. No:24, 68100 Aksaray, TÜRKİYE Telefon: +90 382 215 0953 Faks: +90 382 215 0592 E-Posta Adresi: egitim@aksaray.edu.tr Web Adresi: http://egitim.aksaray.edu.tr İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi: Tel: +90 382 216 6692 - Faks: +90 382 215 6691 iibf@aksaray.edu.tr Dekan Prof. Dr. Hatim ELHATİP Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Dilek Arzu AKOLAŞ Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Tülay YENİÇERİ Bölümler: İşletme Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Famil ŞAMİLOĞLU Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Dilek Arzu AKOLAŞ Öğretim Elemanları Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalı Yrd. Doç. Dr. Himmet KARADAL Yrd. Doç. Dr. Yavuz DEMİREL Yrd. Doç. Dr. İdris DOĞAN (38. madde ile DPT 'de görevli) Arş. Gör. Mehmet Halit YILDIRIM (35. madde ile görevli) Arş. Gör. Leyla İÇERLİ (35. madde ile görevli) Arş. Gör. Selçuk KILIÇ Üretim Yönetimi ve Pazarlama Anabilim Dalı Yrd. Doç. Dr. Tülay YENİÇERİ Yrd. Doç. Dr. Dilek Arzu AKOLAŞ Yrd. Doç. Dr. Murat CANITEZ Yrd. Doç. Dr. Eyyup YARAŞ Arş. Gör. Dr. Sevilay USLU DİVANOĞLU Arş. Gör. Mutlu UYGUN (35. madde ile görevli) Arş. Gör. Eyüp AKIN (35. madde ile görevli) Arş. Gör. Asude Yasemin ZENGİN Arş. Gör. Volkan IŞIK Muhasebe ve Finansman Anabilim Dalı Doç. Dr. Famil ŞAMİLOĞLU Yrd. Doç. Dr. Yılmaz İÇERLİ Arş. Gör. Nurşen ÜNLÜ (35. madde ile görevli) Arş. Gör. Fatma KARAKAYA (35. madde ile görevli) Sayısal Yöntemler Anabilim Dalı Yrd. Doç. Dr. Nurullah UMARUSMAN Arş. Gör. Vesile ÖZÇİFÇİ Arş. Gör. Mahmut ERDOĞAN (35. madde ile görevli) Arş. Gör. Sinan METE (35. madde ile görevli) Kooperatifçilik Anabilim Dalı Öğr. Gör. Birim AKOĞLU Arş. Gör. Orhan ÜNAL (35. madde ile görevli) İktisat Bölümü Öğretim Elemanları İktisat Politikası Anabilim Dalı Yrd. Doç. Dr. Bilal SAVAŞ Arş. Gör. Munise ILIKKAN (35. madde ile görevli) İktisat Teorisi Anabilim Dalı Arş. Gör. Ahmet BAYRAKTAR (35. madde ile görevli) Arş. Gör. Celal TAŞDOĞAN (35. madde ile görevli) Uluslararası İktisat ve İktisadi ve Gelişme Anabilim Dalı Arş. Gör. Kıvanç Halil ARIÇ (35. madde ile görevli) Arş. Gör. Hakan ALTIN (35. madde ile görevli) Arş. Gör. Kahraman KALYÜNCÜ (35. madde ile görevli) İktisat Tarihi Anabilim Dalı Arş. Gör. Fatma Zişan KARA (35. madde ile görevli) Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Elemanları Siyaset ve Sosyal Bilimler Anabilim Dalı Yrd. Doç. Dr. İsmail AKBAL Yrd. Doç. Dr. Mustafa Turgut DEMİRTEPE Arş. Gör. Ecehan SOMUNCUOĞLU (35. madde ile görevli) Arş. Gör. Asime Tuba GÜLMEZ (35. madde ile görevli) Arş. Gör. Mehmet AKINCI (35. madde ile görevli) Arş. Gör. Tuğrul KORKMAZ Yönetim Bilimleri Anabilim Dalı Yrd. Doç. Dr. Oktay ALKUŞ Arş Gör. Mehmet Faruk ÖZÇINAR Hukuk Bilimleri Anabilim Dalı Yrd. Doç. Dr. Harun YENİÇERİ Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin EMİNİ Arş. Gör. Nurşen KARAÖZ (35. madde ile görevli) Kentleşme Çevre Sorunları Anabilim Dalı Arş. Gör. Bilge Kağan ŞAKACI (35. madde ile görevli) Arş. Gör. Belgin UÇAR KOCAOĞLU (35. madde ile görevli) Mühendislik Fakültesi Tacin Mah. E-90 Karayolu Üzeri, 68100 Aksaray, TÜRKİYE Tel: +90 382 215 0953 – Faks: +90 215 0592 muh@aksaray.edu.tr DEKAN Prof.Dr.Halil BAŞ DEKAN YARDIMCISI Yrd.Doç.Dr.Kemal ALDAŞ YÖNETİM KURULU Prof.Dr.Halil BAŞ Prof.Dr.Hatim ELHATİP Prof.Dr.Mustafa AFŞİN Prof.Dr.Ayşegül YILDIZ Doç.Dr.Kadir YILDIZ Yrd.Doç Dr. M.Aydın KÖMÜR FAKÜLTE KURULU Prof.Dr.Halil BAŞ Prof.Dr.Hatim ELHATİP Prof.Dr.Mustafa AFŞİN Prof.Dr.Ayşegül YILDIZ Doç.Dr.Kadir YILDIZ Yrd.Doç.Dr.M.Aydın KÖMÜR Yrd.Doç.Dr.H.Murat YILMAZ Yrd.Doç.Dr.Y.Erkan YENİÇE Yrd.Doç.Dr.Mehmet SARI Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Öğretim Elemanı Adı Soyadı E-Posta Adresi Yrd. Doç. Dr. H. Murat YILMAZ hmyilmaz@aksaray.edu.tr Yrd. Doç. Dr. Selçuk REİS sreis@aksaray.edu.tr Yrd. Doç. Dr. Mustafa ATASOY matasoy@aksaray.edu.tr Yrd. Doç. Dr. Semih EKERCİN ekercin@aksaray.edu.tr Yrd. Doç. Dr. Hediye ERDOĞAN hediye.erdogan@gmail.com Arş. Gör. Dr. Kemal YURT kyurt@aksaray.edu.tr Arş. Gör. Dr. Kamil KARATAŞ kkaratas@aksaray.edu.tr Jeoloji Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Mustafa AFŞİN mafsinbaglum@gmail.com Prof. Dr. Ayşegül YILDIZ a.gul-07@hotmail.com Yrd. Doç Dr. Mustafa YILDIZ Yrd. Doç Dr. Levent UÇAR leventucar001@yahoo.com Yrd. Doç Dr. Nafiz MADEN nmaden@aksaray.edu.tr Yrd. Doç Dr. ALi YALÇIN ayalcin@aksaray.edu.tr Yrd. Doç Dr. Tamer RIZAOĞLU trizaoglu@aksaray.edu.tr Öğr Gör. M. Murat KAVURMACI muratkavurmaci@yahoo.com Araş Gör. Dr. Firdevs İrem YEŞİLYURT iyesilyurt@yahoo.com Araş Gör. Dr. Pelin BİLGEHAN pelinbilgehan@hotmail.com İnşaat Mühendisliği Bölümü Yrd. Doç. Dr. Turan KARABÖRK tkarabork@aksaray.edu.tr Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali HINIS mhinis@gmail.com Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aydın KÖMÜR maktrb@yahoo.com Yrd. Doç. Dr. Salih BEKTAŞ salihbktsg@hotmail.com Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin KARA karaguman@yahoo.com Yrd. Doç. Dr. Gökçe Çiçek İNCE gokcecicekince@gmail.com Yrd. Doç. Dr. Mustafa SÖNMEZ mustafasonmez58@gmail.com Yrd. Doç. Dr. Mustafa KAYA kaya261174@hotmail.com Yrd. Doç. Dr. İbrahim Özgür DENEME ibrahimdeneme@hotmail.com Yrd. Doç. Dr. Gürol YILDIRIM yildirimg3@itu.edu.tr Yrd. Doç. Dr. Ömer KÖSE omerkose2000@gmail.com Arş. Gör. Dr. Alper ÖNER a_alperoner@hotmail.com Arş. Gör. Dr. Niyazi Uğur TERZİ niyaziterzi@hotmail.com Arş. Gör. Dr. F. Kürşat FIRAT fkfirat@gmail.com Öğr. Gör. Senem BOZKURT AKTÜRK senembozkurt@yahoo.com Arş. Gör. İsmail Murat DOĞAN i.m.dogan@hotmail.com Makine Mühendisliği Bölümü Doç. Dr. Kadir YILDIZ kyildiz@nigde.edu.tr Yrd. Doç. Dr. Doğan DEMİRAL ddemiral@aksaray.edu.tr Yrd. Doç. Dr. Necmettin ŞAHİN nsahh@yahoo.com Yrd. Doç. Dr. Kemal ALDAŞ kaldas@nigde.edu.tr Yrd. Doç. Dr. Hakan ADATEPE adatepehakan@yahoo.com Yrd. Doç. Dr. Ünal AKDAĞ uakdag@gmail.com Yrd. Doç. Dr. Necmi DÜŞÜNCELİ dusunceli@gmail.com Yrd. Doç. Dr. Faruk ŞEN faruk.sen@deu.edu.tr Öğr. Gör. Hakan PALANCIOĞLU hknp44@hotmail.com Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Yrd. Doç. Dr Yusuf Erhan YENİCE Öğr. Gör. Mükremin BAŞ mbas@aksaray.edu.tr Maden Mühendisliği Bölümü Yrd. Doç Dr. Mehmet SARI mehmetsari@aksaray.edu.tr Çevre Mühendisliği Bölümü Yrd. Doç Dr. Mustafa IŞIK misik@aksaray.edu.tr Yrd. Doç. Dr. Levent ALTAŞ lvnt_53@yahoo.com Öğr. Gör. Özcan ORUÇ ozcanoruc@hotmail.com Öğr.Gör. Yakup KURMAÇ ykurmac@aksaray.edu.tr Arş.Gör. İ. Samet KARADAVUT sametkdt@gmail.com Uzman Samet ÖZCAN sametozcan@hotmail.com 35. Madde ile Görevli Personel Arş. Gör. Mustafa ACAR 35. Madde ile Görevlendirildi. Arş. Gör. Ferruh YILMAZTÜRK 35. Madde ile Görevlendirildi. Arş. Gör. Ahmet DEMİR 35. Madde ile Görevlendirildi. Arş. Gör. Orhan KARPUZ 35. Madde ile Görevlendirildi. Arş. Gör. Ali URAL 35. Madde ile Görevlendirildi. Arş. Gör. Mehmet Alpaslan KÖROĞLU 35. Madde ile Görevlendirildi. Arş. Gör. Ahmet KAYA 35. Madde ile Görevlendirildi. Arş. Gör. Murat DİLMEÇ 35. Madde ile Görevlendirildi. Arş. Gör. Mustafa Tolga BALTA 35. Madde ile Görevlendirildi. Arş. Gör. Nur PEHLİVANOĞLU 35. Madde ile Görevlendirildi. Arş. Gör. Afşin Alper CERİT 35. Madde ile Görevlendirildi. Arş. Gör. Semih BENLİ 35. Madde ile Görevlendirildi. BÖLÜMLER Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümü İnşaat Mühendisliği Bölümü Makine Mühendisliği Bölümü Jeoloji Mühendisliği Bölümü Çevre Mühendisliği Bölümü Maden Mühendisliği Bölümü Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Fen Edebiyat Fakültesi Aksaray Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Hacılar Harmanı Mah. Yeni Terminal Karşısı, 68100 Aksaray, TÜRKİYETel: +90 382 216 6692 - Faks: +90 382 215 9906 fef@aksaray.edu.tr BATI DİLLERİ EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ - Bölüm Başkan V. Yrd.Doç. Dr Belda ERKMEN Fransız Dili ve Edebiyatı ABD İngiliz Dili ve Edebiyatı ABD Alman Dili ve Edebiyatı ABD BİYOLOJİ BÖLÜMÜ - Bölüm Başkanı - Bölüm Başkan V. Yrd. Doç. Dr İbrahim ÖRÜN Botanik ABD Zooloji ABD Genel Biyoloji ABD Moleküler Biyoloji ABD FİZİK BÖLÜMÜ - Bölüm Başkan V. Yrd. Doç. Dr Nefise DİLEK Atom ve Molekül Fiziği ABD Genel Fizik ABD Yüksek Enerji ve Plazma Fiziği ABD Nükleer Fizik ABD KİMYA BÖLÜMÜ - Bölüm Başkanı Doç Dr. Ayfer MENTEŞ Analitik Kimya ABD Organik Kimya ABD Anorganik Kimya ABD Biyokimya ABD Fizyokimya ABD MATEMATİK BÖLÜMÜ- Bölüm Başkan V. Yrd. Doç. Dr Ahu AÇIKGÖZ Analiz ve Fonksiyonlar Teorisi ABD Geometri ABD Topoloji ABD Uygulamalı Matematik ABD Cebir ve Sayılar Teorisi ABD SOSYOLOJİ - Bölüm Başkan V. Yrd. Doç. Dr Emine ÖKSÜZOĞLU Genel Sosyoloji ve Metodoloji ABD Kurumlar Sosyoloji ABD Uygulamalı Sosyoloji ABD Sosyometri ABD TARİH BÖLÜMÜ- Bölüm Başkan V. Yrd. Doç. Dr Hüseyin POLAT Eskiçağ Tarihi ABD Ortaçağ Tarihi ABD Yeniçağ Tarihi ABD Türkiye Cumhuriyeti Tarihi ABD TÜRK DİLİ ve EDEBİYATI BÖLÜMÜ - Bölüm Başkan V. Yrd. Doç. Dr Muhsin KARAARSLAN Yeni Türk Dili ABD Eski Türk Dili ABD Eski Türk Edebiyatı ABD Yeni Türk Edebiyatı ABD Türk Halk Edebiyatı ABD Yüksekokullar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Sağlık Yüksekokulu Meslek Yüksekokulları Aksaray Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Berat Cömertoğlu Meslek Yüksekokulu Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Ortaköy Meslek Yüksekokulu Güzelyurt Meslek Yüksekokulu |
All times are GMT +3. The time now is 19:30. |