![]() |
#1 |
![]() Bir süredir Türkiye'de yaşayan Özbek General Raşid Dostum Afganistan'a geri dönüyor. CİHAN muhabirlerinin aldığı bilgiye göre Dostum'u taşıyan uçak TSİ 15:00'de Ankara'dan yola çıktı. Dostum kendisine ait olan Kam Air'e ait bir uçakla bu akşam Kabil'e gelecek. Dostum'un yerel saatle 20:30'da bir basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor. Başkent kulislerinden sızan bilgilere göre Dostum 20 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Hamid Karzai'yi destekleyecek. Dostum 4 yıl önceki seçimlerde kendisi aday olmuş ve %10 oranında oy almıştı. Dostum'un yarın ülkenin kuzeyinde Özbeklerin yoğun olarak yaşadığı Şibirgan kentinde olması bekleniyor. 'Dostum'un kalesi' olarak bilinen kentte geniş çaplı bir miting için hazırlıklar yapılıyor. Afganistan Milli İslami Hareketi (AMİH)Raşid Dostum'un mitingde taraftarlarından Hamid Karzai'ye oy vermelerini isteyeceği ifade ediliyor. Dostum, önceki hafta yerel basında çıkan bir yazısında Karzai'ye destek çağrısı yapmıştı. Ülkenin kuzeyindeki mitinglerde de Dostum'un bu mesajının halka ulaştırıldığı biliniyor. ARALIK AYINDAN BERİ TÜRKİYE'DE OLDUĞU BİLİNİYORDU Özbek General Raşid Dostum, Afganistan'da ev hapsinde bulunduğu yönündeki iddialarının ardından Kurban bayramı için çocuklarını ziyaret etmek amacıyla Aralık ayında Türkiye'ye gelmişti. Dostum, Dışişleri Bakanlığı'nın daveti ve gönderdiği uçakla geldiği Ankara'da ev hapsi ve sürgün iddialarını reddetmiş, "Afganistan'dan bizi kimse çıkartamaz" demişti. Raşid Dostum'un Dışişleri Bakanlığı'nda yapacağı görüşmelerin ardından 5-10 gün içerisinde ülkesine dönmesi bekleniyordu. Aylar sonra Dostum'ın hala, bu kez 'tedavi ve dinlenme' amacıyla Türkiye'de olduğu doğrulandı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da Afganistan ziyaretinde Dostum'la ilgili sorulara, "Her kim Türkiye'yi ziyaret etmek isterse Türkiye'nin en aziz dostu ve misafiridir" cevabını vermişti. Davutoğlu, seçimlerde herhangi bir adayı desteklemelerinin de söz konusu olmadığını açıklamıştı. ABD Başkanı Barack Obama'nın binlerce Taliban esirin katledilmesi olayıyla ilgili oalrak Raşid Dostum hakkında soruşturma başlatılması talimatı verdiği iddiası da Amerikan basınında yer almıştı. Dostum'un bu akşam düzenlemesi beklenen basın toplantısında hakkındaki iddialara cevap vermesi bekleniyor. (CİHAN)
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|