![]() |
#1 |
![]() Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, tıp fakültesi için talep ettikleri 500 kadronun Maliye Bakanlığınca onaylandığını belirtti.
Durman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite bünyesinde tıp fakültesi oluşturma çalışmalarının ''çok hızlı bir şekilde'' ilerlediğini belirterek, fakültenin kurulmasıyla Sakarya'ya çok önemli artı değer kazandıracaklarını ifade etti. 2008-2009 eğitim öğretim yılında öğrenci kabul edeceklerini bildiren Durman, şunları kaydetti: ''Şu anda 500 kadromuz çıkma aşamasında. Kadrolar Maliye Bakanlığınca onaylandı ve geçti. Meclis'te, kanunlaşmasını bekliyoruz. 2008-2009 yılında tercih kılavuzunda SAÜ Tıp Fakültesi de yer alacak. 25 öğrenciyle eğitime başlıyoruz. Bu, çok önemli bir aşama. Gelecek yıl alacağımız öğrenciler Kocaeli Üniversitesinde (KOÜ) eğitime başlayacak ve bundan 1-2 yıl sonra da üniversitemizde eğitim almaya başlayacaklar. Okuyan öğrenci grubunun burada eğitim almaya başlaması, bizler açısından oldukça motive edici olacaktır.'' Kadro tahsisinin ardından, Korucuk Araştırma Hastanesinde öğretim üyelerinin hizmet vermesini umduklarını belirten Durman, ''kısa bir zaman içinde çok etkin bir şekilde hizmet boyutunu açmaya gayret ediyoruz. Öğrencilerimizi de mağdur etmeden bu süreci geçirmemiz lazım. Şu anda çeşitli illerde örnekleri var. Örneğin Çanakkale 18 Mart Üniversitesi. Aradan 6-7 yıl geçmesine rağmen, öğrenciler halen başka üniversitelerde okuyor. Bu süreci mümkün olduğu kadar kısaltmaya çalışıyoruz'' dedi. -''EN GELİŞMİŞ ÜLKELERDE BİLE OLMAYAN...''- 2007'deki üniversite faaliyetlerini de değerlendiren Durman, yılın en önemli başarısının tıp fakültesi kurulma kararının onaylanması olduğunu belirtti. ''2007 üniversitemiz açısından çok başarılı bir yıl olarak geçti'' diye konuşan Durman, şunları söyledi: ''Tıp fakültesi gibi hayal edilmesi dahi zor olan bir fakültenin kurulması bana göre en önemli başarıydı. Onun dışında kendi içimizde yeni stratejik planlamamız, kalite sistemlerinin geliştirilmesi, modernleşme, altyapı ve üstyapıda sahip olunan imkanlar önemli başarılarımızdan. Üniversitemizde en gelişmiş ülkelerde bile olmayan eğitim ve öğretim imkanı var. Çok başarılı projeler çıkardık.'' SAÜ ile gurur duyduğunu ifade eden Durman, ''2007 yılı üniversitemizin her yönüyle Türkiye'de örnek bir üniversite olarak ele alınmasıyla geçmiştir. Depremin üzerinden henüz 8 yıl geçmiş olmasına rağmen, çok büyük hamleler yapıldı. Bazen düşünüyorum; bu kadar hızlı bir gelişme, her üniversiteye nasip olacak bir gelişme değildir'' diye konuştu. SAMANYOLUHABER
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() korucuk kmapüsündeki hastahaneyi çok bekler o rektör
|
|
![]() |