Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 05-21-2009, 18:36   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart Saylan'ın İmamı: Papaz mıyım?

Türkan Saylan'ın cenaze namazını kıldıran imam, yaptığı konuşma ile cenaze damga vurmuştu. O imam konuştu...

Prof. Dr. Türkan Saylan’ın cenaze namazını kıldıran ve yaptığı konuşma ile cenazeye damgasını vuran İhsan Özkes, “Konuşmayı insani ve İslami değer ve duygularımla yaptım” dedi.

Kansere yenik düşen Prof. Dr. Türkan Saylan’ın vasiyeti üzerine cenaze namazını kıldıran ve yaptığı konuşma ile herkesin hayranlığını kazanan Beyoğlu eski müftüsü İhsan Özkes neden ve hangi duygular ile konuşma yaptığını Gazete Habertürk’e anlattı. Türkan Saylan ile 2000 yılında Beyoğlu Müfütüsü olduğu dönemde tanıştığını ve daha sonraki süreçte yaptıkları çalışmaları hayranlıkla izlediğini dile getiren İhsan Özkes, “Yaşadığı süreci basından takip ettim ancak hastalığı sürecinde ziyaret etmek istedimama bir türlü kısmet olmadı. Pazar günü avukatı beni aradı. ‘Türkan Hanım ağırlaştı ölürse cenaze namazını sizin kıldırmanızı istiyordu’ dedi. Ben de ‘Tabii’ diye cevap verdim. Öldüğünü öğrenince çok üzüldüm” dedi.

KONUŞMADAN ÖNCE DUYGULARIMI NOT ETTİM

Cenazede tamamen doğaçlama konuştuğunu söyleyen Özkes “Kendisini tanıyor yaptıklarını biliyordum. Ülkenin geleceği için çok önemli işlere imza atıyordu.

Ben bunun bir vasiyet olduğunu cenazede öğrendim. Duygularımın bir kısmını da not aldım. Böyle değerli bir insanın benimle ilgili bir vasiyette bulunması beni mutlu etti. Allah rahmet etsin. Konuşmamı tamamen insani ve İslami duygularımla yaptım. Duygularımı herkesle paylaşmak istedim” diye konuştu. Özkes’in konuşmasından sonra birçok kişi de yanına gelerek kendisini tebrik etti. Bunlardan biri de Saylan’ın oğlu Çınar Örge idi... Örge’nin teşekkürüne Özkes “Bu benim görevim, teşekkür etmenize gerek yok” cevabını verdi.

ATATÜRK İÇİN MEVLİT OKUTUYOR

10 Kasım’larda Atatürk için mevlit okuttuğu öğrenilen İhsan Özkes, 1957 yılında Çorum’da doğdu, Ankara İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. Ankara İmam Yüksek İslam Enstitüsü Tefsir Hadis bölümünü birincilikle bitirdi. 26 yıl boyunca Diyanet’e bağlı olarak görev yaptı. SP’den 1999 seçimlerinde Üsküdar Belediye Başkan adayı olup kazanamayan Özkes, 2002 Genel Seçimlerinde ise CHP’den milletvekili aday adayı gösterildi ancak aday olamayınca görevine geri döndü. Beş çocuk iki torun sahibi olan Özkes 2003 yılında Beyoğlu Müftülüğü’nden emekli oldu. Özkes’in 4 kitabı bulunuyor. Kitaplarından biri de “siyasallaştırılan din, dinleştirilen siyaset” ismini taşıyor. Türkiye’de sağ-sol kavramlarının yanlış işlendiğini ileri süren Özkes, sağın dindar, solun ise dinsiz olarak gösterildiğini savunuyor.

Papaz mıyım?

Türkan Saylan’ın cenaze töreninde yaptığı konuşmayla dikkatleri çeken Özkes “Hayatta iken kendisine yapılan “misyoner” ya da “kafir” gibi yakıştırmalar ne kadar tehlikeli ve çirkinse; Türkan Hanım için “Bir imam akladı” sözü de en az o kadar çirkindir. Ben papaz mıyım ki aklayayım” dedi.

stratejikboyut.com

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-21-2009, 18:37   #2
Kullanıcı Adı
Kafkaslı
Hayır papaz değil.Sadece siyasetçi.
Kafkaslı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-21-2009, 19:07   #3
Kullanıcı Adı
bryan
Alıntı:
Kafkaslı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hayır papaz değil.Sadece siyasetçi.
İmamın siyaset yapmak gibi bir lüksünün olmadıgını zannediyorum
hem bu siyaseti kime ve ne için yapacak ki
bryan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)