Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-26-2012, 18:26   #8
Kullanıcı Adı
HaArP
Alıntı:
serdary Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Üstad söylediklerine katılıyorum. Ancak aynı okul-sınıfta yetişmiş çok farklı karakterler mevcut. Bu durumda doğruyu telkin eden ailenin bu telkinde "eksik" kaldığını söylemeliyiz. Baktığımızda insan en az 5 senesini yoğun bir şekilde ailesinin yanında geçiriyor. Ve bu 5 senelik zaman dilimi bence sağlam bir temel için-tabi ki ilerisinde kesilmemek kaydıyla- yeterli. Söylediğiniz yöntemler yüzünden bir takım bozulmalar illaki ve de maalesef olacaktır ama bu derece üst düzeye ulaşmaz diye düşünüyorum...

Temeli düzgün atılmayan çocuklar ise yanlış çevre ve okul arkadaşları yüzünden bu tür boşluklarda buluyor kendini.

Üstad size cevap yazarken yazı üslubum ister istemez değişti tesiriniz yüksek
Haklı olduğun geniş dairedeki Ailenin verdiği edeptir... Amenna geniş dairede eksiklikler elbette... Lakin bir başka deyişle aile tamda verse ! dikkat-i buraya çekiyorum naçizane...!

Elbette ailelerin eksikleri geniş dairede yapılmalı eksiklikler tamamlanmalı...!

Ama işari boyutta ifade etmeye gayret ettiğim şey ise ''Temel'' kısmının baştan eksik olmaya başlamasıdır...! Örneklik veya bunu yapıyorsa şükür ! Ayrı bir derecedir ! Hak ve Hakikat Tam manasında söylendiğinde oluşan bir kavramın temel noktası nedir !!!

Açayım...

Kime söylesek okula gitme ! Diye sorunu şöyle çözmeye kalkar ;

1) Okula gidilmeli mi ? Temel nokta neresidir ? Amaç gaye nedir ? Tebliğ, Cihad, Dünyevi İlimlerin İslam'a fayda noktası mı ? Ya İlim Temelleri Şeytani ise Okula gitmek yahutta gitmemek ! Temel olan İslam emir ve Hükümlerini yazarsak algı perspektifi korkutur !

2) Kazandırdığı ve Kaybettirdiği ! Bu gidecem ama giderek çöz ! Noktasından hareketle alırsak ! Nasıl çözelim ! Yahutta çözebiliyor muyuz !!! Yada Eğitim sisteminin Batıl olanlarını nasıl ayırd edebiliyoruz !

3) Aile kavramındaki duygusal, huysal, akrabasal, kültürsel, adetsel öğretileri nefislerimizden sakındırmadan Din diye sunan bizler miyiz ! Yoksa nefislerimizdekiler bunlar ama hakikat budur sen dilediğini seç mi demeliyiz !!!

Daha dünya kadar yazarız ! Lakin Mesele en temel başlangıç noktasında kilitleniyor zannediyorum !!!
HaArP isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla