|
Şimşek: AK Parti Tarih Yazdı!
Şimşek: AK Parti tarih yazdı!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ''Türkiye, AK Parti döneminde, birçok konuda tarih yazdı. Birçok konuda daha önce hayal edilemeyen bir performans ortaya koydu.'' dedi.
İsmail Eren Spor Kompleksi'nde düzenlenen AK Parti Bitlis 4. Olağan Kongresi'ne katılan Bakan Şimşek, konuşmasına başlamadan önce vatandaşları Kürtçe ve Türkçe selamladı.
Kökenlerinin Bitlis'in Tatvan ilçesine dayandığını belirten Bakan Şimşek, şöyle konuştu:
''Bitlis Belediye Başkanımız, benim size yapacağım sürprizi az biraz engellediyse de, ben sizlerle bir konuyu paylaşmak istiyorum. Türkiye beni Batmanlı olarak biliyor. Ama benim dedelerim Bitlis'in Tatvan ilçesinden zamanında göç etmiş. Dolayısıyla önce Bitlis'ten Mardin'e, daha sonra Batman'a göçmüşüz. Dolayısıyla ben de aslen Bitlisli'yim. Burada hemşehrilerimle olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Memleketin her köşesi bizim için çok önemli. Ben Bitlis'teki durumu bugün gördüm. Değerli milletvekili kardeşlerimizle, belediye başkanımızla da istişare ettik. Bitlis'in kalkınması ve gelişmesi için, kısa vadede kara kıştan az etkilenmesi için elimizden gelenini yapacağız. Bu konuda en ufak bir tereddüt olmasın.''
-''AK Parti büyük bir aile''
AK Parti'nin büyük bir aile olduğunu, AK Parti ile Türkiye'de büyük bir değişim ve dönüşüm yaşandığını kaydeden Bakan Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Bu aileye mensup olmaktan dolayı kendinizle gurur duymalısınız. Bunun birkaç boyutunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Türkiye büyük değişim ve dönüşümü sadece ekonomide yaşamadı. Aslında ileri demokraside, temel hak ve özgürlüklerde ve hemen hemen her alanda, Türkiye son 9 yılda, gelişmiş batıyla, çok hızlı bir şekilde arayı kapattı. Son bir hafta içindeki tartışmaları belki ekranlarınızdan takip etmişsinizdir. Türkiye hakikatten AK Parti döneminde birçok konuda tarih yazdı. Birçok konuda daha önce hayal edilemeyen bir performans ortaya koydu.''
Eğitimin önemine değinen Bakan Şimşek, eğitimin sadece Bitlis için değil, ekonomik imkânları sınırlı olan Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki iller açısından hayati önem taşıdığını ifade etti.
Bakan Şimşek, şöyle konuştu:
''Çünkü fırsat eşitliğini oluşturacaksak, dünyayla rekabet edebileceksek, iş, aş anlamında meslek edinebileceksek eğitim çok kritik bir öneme sahiptir. Sizin destek verdiğiniz AK Parti, eğitimi önceliklendirmiştir. O nedenle bütçeden en büyük payı, en büyük kaynağı, eğitime vermiştir. 2002 yılında üniversiteler dahil eğitimin bütçesi 11 milyar liraydı. Bu kaynağı 56 milyar liranın üzerine çıkardık. Bu 5 kattan daha fazla artış demek. Neden? Çünkü memleketin her köşesine birinci sınıf, birinci kalite eğitim gidecek ki, çocuklarımız dünyanın son teknolojisiyle eğitim alacak ki, hem Türkiye'de bölgeler arası gelişmişlik farkı giderilecek hem de Türkiye dünyanın gelişmiş ülkeleriyle arayı kapatacak. Bu nedenle bizim dönemde 320 bin tane yeni öğretmen alınmış, 170 binden fazla yeni derslik açılmış. Memleketin her iline en az bir tane üniversite açılmış. Üniversite sayısı ikiye katlanmıştır. Yani eğitimde 80 yıl bir yana, AK Parti'nin şu 9,5 yıllık dönemi bir yana.''
''Muhalefet eğitim reformunu hazmedemediği için, vatandaşın kafasını karıştıracak şekilde ve tamamen, külliyen yalan olan bazı unsurları ön plâna çıkararak propaganda yapıyor'' diyen Bakan Şimşek, muhalefetin ''eğitim reformu değil, Kamu İhale Kurumu'ndan, Kamu İhale Kanunundan bir şeyler kaçırılıyor, Fatih Projesi kaçırıyorlar'' şeklinde açıklamalar yaptığını ifade etti.
-''80 yıl nere 9 yıl nere''
AK Parti'nin 9 yılda büyük işler yaptığını belirten Bakan Şimşek, ''Yolsuzluğun arttığı bir ülkede 80 yılda, 6 bin kilometre yol yapıyorsunuz. AK Parti, 9 yıla 15 bin kilometre yol sığdırmış. 80 yılda 25 havaalanı yapmışsınız, AK Parti, 46 tane havaalanı yapmış. Geçmişle karşılaştırılamayacak kadar faal olarak havacılık sektörü gelişiyor. Siz yılda 18 kilometre demiryolu döşeyemeyeceksiniz, AK Parti gelmiş yılda 130 kilometre yeni demiryolu yapmış, onunla yetinmemiş duble demiryolları yapmış, yani hızlı tren yollarını döşemiş. Yolsuzluğun arttığı bir ülkede, kaynakların çar çur edildiği bir ülkede, eğitime, ulaştırmaya bu kadar yatırım yapılabilir miydi? 80 yıl nere 9 yıl nere? Aslında resim son derece açık ve ortada.'' şeklinde konuştu.
Memlekette sağlıkta devrim yaşandığını söyleyen Bakan Şimşek, sağlıkta Türkiye'nin Kuzey Avrupa ülkelerini geride bıraktığını belirtti.
Mehmet Şimşek, şunları ifade etti:
''Sadece bir rakamı paylaşmak istiyorum. OECD diye dünyanın en gelişmiş ülkelerini kapsayan bir kulüp var. Bu kulübün 34 üyesi var. Gelişmiş her ülke var. Türkiye de bu kulübe üye. OECD, bebek ölümlerini, binde 30'lar civarından binde 9'lara, 33 yılda indirmiş. Biz de binde 28'lerden, binde 9'lara tam 9 yılda indirmişiz. Bu memlekette ne kadar hastane, ne kadar doktor artışı olduğu rakamlarına girmek istemiyorum. Geçtiğimiz yıllarda uluslararası bir danışmanlık firması, sağlıkta bir rapor yayınladı.
O raporda, Türkiye sağlıkta erişim anlamında Kuzey Avrupa ülkelerini geride bıraktı. Hakikatten eskiden sağlıkta 9 milyar lira harcanırken, şimdi bu rakam 45 milyar lirayı aştı. Her şey vatandaşımız için. Biz, milletten aldığımız güçle, milletten aldığımız kaynağı tekrar millete hizmet olarak sunuyoruz. Sağlıkta, eğitimde, ulaştırmada harcamalar 5 kat artıyor. Bunları nasıl başarmışız? Bunu tabii ki yolsuzluğu azaltarak başarmışız.''
Kaynak
Haber Vaktim 02.04.2012
|