Son zamanlarda Kadir Mısıroğlu'nun biyografisini tetkik ediyordum. Eleştirileri hakkında bazen ikilemler arasında, bazen de özgüvenine olan hayranlığına gıpta ile bakıyordum.
Tarihi noktalarda kıymetli eserler meydana getirmiştir.Kurtuluş savaşında sarıklı mücahidler", "lozan, zafer mi hezimet mi?", "moskof mezalimi" bunlardan ilk akla gelen eserleri arasında yer alır.
Keza Mehmet Akif Ersoy gibi islam ve istiklal marşı şairi ve Necip Fazıl Kısakürek gibi Sultan-üş şuar(Şairler Sultanı) mütefekkileriimizin az da olsa yanlışının olması gayet normaldir.
Elbetteki eleştirilebilir ve eleştirilmelidir de lakin bunu yapacak kişi Ergenekon terör örgütünü öven Şeyh Nazım Kıbrisi'nin dizinin dibinden ayrılmayan Kadir Mısıroğlu değildir sanırım. Evet, kadir mısıroğlu avrupada bulunduğu süre zarfında bu nazım kıbrisi ile irtibata geçmiş ve kendisinin takipçisi olmuştur
Kadir Mısıroğlu da kitaplarıyla belli bir oranda insanlara fayda sağlamıştır ama şu anda geldiği hal ve bulunduğu konum itibariyle sözüne itibar edilecek adam olma hususiyetini kaybetmiş olduğunu düşünüyorum. Mehmet Âkif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek, gibi şairlerimiz hakkında haddi olmadan konuşacağına önce peşinden gittiği adamın yanlışlarını söylemekle işe başlaması daha elzemdir.
http://vimeo.com/14189505