Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-10-2012, 06:41   #6
Kullanıcı Adı
BeldeiTAYYIBe
Merhum Akif'e ve Necip Fazil'a saygim sonsuzdur.
Kendilerini yaptiklari nispetinde ve konumlarina göre degerlendirir ve takdir ederim.

Kadir Misiroglu sahsen benim cok istifade ettigim ve kendisinden cok sey ögrendigim bir büyügümdür.
Kendisinin uslub ve mizacina takilmadan anlattiklariyla ve yazdiklariyla bir seyler almaya calistim...
Hatasiz degildir.
Peygamberlerin bile hata yapma ihtimalinin oldugu bir alemde Kadir Misiroglu hatadan nasil münezzeh olabilirki?
Simdi ayni soruyu digerleri icinde sormak gerekir....
Pekii, Akif ve Necip Fazil hatadan münezzehmidir? veya digerleri hata yapamazlarmi?
Topluma maal olmus bir insani,
hitap ettigi toplulugu alakadar edecek bir mesele hakkinda yaptigi hatadan ötürü ikaz etmek ve elestirmek kabahatmidir?
Elestirilemez diye bir kaide koymak kendi ellerimizle tabular insa etmek degilmidir?...böyle bir tutum Kemalistler gibi putlastirmaya zemin hazirlamazmi?

Kardeslerim,
kimseden sevmek veya takdir edilmek gibi bir beklentisinin olmadigini bildigim Kadir hocanin elestirilecek elbette bir cok yönü vardir....lakin yapilacak elestiriler ikaz mahiyetinde ve islam ölcüsü ile yapilirsa bir anlam kazanir ve hakli görülebilir.
Taassupla veya önyargiyla yaklasmamak gerekir.
Eger ben taassupla bir insana yaklasmis olsaydim,
inanin bana...cennetmekan Sultan Abdulhamid han'a "baykus" diyen, " rahmet okuttun iblis'e" diyen ve hatta agza alinmayacak hakaretlerle saldiran Akif'i sevemezdim...
Zira,
Kadir Misiroglu bir sahisa karsi uslubunu bozuyorsa,
Akif bir Islam halifesine hakaret yagdiriyor.....bunuda görmezden gelmeyin lütfen.
BeldeiTAYYIBe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla