Alıntı:
mumy Nickli Üyeden Alıntı
zaten bu kafayla gittiğimiz için biz öldük onlar zengin oldular durmak yok yola devam müslüman müslümanı öldürüyormuş senin ülkende günde kaç tane kadın sapık kocaları yüzünden ölyor onları koruma git elin suriyelisini koru vanda adamlar cadırda yaranar ölüyor donarak ölüyor sen suriyelilere konteynır gönder onları koru sonra gel burda müslüman kardeş muhabbeti yapalım
|
Ama burada bazı şeylerin bir neden-sonuç ilişkisinde olduğunu görmek gerekiyor , başlıca bahsedersek ; Ülkede sapık kocaları tarafından ölen kadınlardan bahsetmişsiniz , bu bayanlar ülkenin karakoluna savcısına başvurursa yardım alabilirler bu birincisi.. İkincisi de adamın karısına evin içerisinde heran ne yapabiliceğini nereden bilebiliriz ?
Diğer yandan van'ı ve suriye'yi karşılaştırmıssınız ; Van'da olan bir doğal afettir.Buna bağlı olarak devletin kızılayı da yardım etmiştir , dünyanın bir çok yerinden de yardım gelmiştir van'a , suriyedeki olay tamamen farklıdır , bir savaş ortamıdır ... Türkiyeden de zamanında birçok insan dünyadaki diğer ülkelere mülteci olarak gitmiştir .Suriyeden de Türkiyeye kacan mültecileri ne yapsaydık ? Sınır köşelerinde bırakıp ölümemi terketseydik... Bu konuda biraz evrensel düşünmek gerekiyor .