Konu
:
Suriye'de Kocalarının Önünde Eşlere Tecavüz!
Tekil Mesaj gösterimi
05-08-2012, 03:24
#
24
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
Ebul Esved
Nickli Üyeden Alıntı
Bu konuyu daha önce Dini konular bölümünde paylaşıp, gereken açıklamayı yaptım.
İşte linki
http://www.akpartiforum.com/alevi-muslumanlar-t160208.html
Kitabu'l Mecmu diye bir kitabımız yoktur. Nusayrilerin kutsal kitabı Kuran-ı Kerim'dir ve Nusayri (Arap Alevi) inancında Hz. Ali (a.s); Allah'ın salih bir kulu, Hz. Muhammed (s.a.a.v)'in vasisi ve ümmetin imamıdır. Tevhid inancı vardır. Ben bu inancın mensubu olarak sizlerle paylaşıyorum.
Bize Nusayri denmesini de istemiyoruz, Nusayri diye adlandırdığınız bizler, Alevi Müslümanlarız ve buna rağmen bize değil ne idüğü belirsiz, Alevi olmayan sözde yazarların hakkımızda yazdığı yalanlara, iftiralara inanıyorsunuz.
Bu tartışmaya dini bölümdeki ilgili başlıktan devam ederiz. Konuyu burada kapatalım.
Nusayrilik hakkında bilimsel çalışmalar yapan herkesi ne idüğü belirsiz insanlar olarak tanımlanız doğru olmaz. Madem siz Kitabu'l Mecmu'yu kabul etmiyorsunuz ve orada yazılı inançları benimsemiyorsunuz, öyleyse sizin inancınız o Nusayrilerin inançlarından farklıdır. Nusayrilik yaygın kabul görmüş olan bir ifade olduğu için o kelimeyi kullanıyoruz. Nusayri diyerek sizler gibi inananları değil de Kitabu'l Mecmu'ya inanan ve böylelikle açıkça küfr içinde olan insanları kastediyoruz.
Bu konuyu şöyle bir yorumla bağlamak doğru olacaktır kanımca: Hz. Ali'ye hâşâ uluhiyet izafe eden ve bu tür açık küfür inançları olan Nusayriler, İslam dışıdırlar; tevhid inancını kabul eden ve inancında küfre varmayan Arap Alevileri ise İslam içidirler.
Konu Cihannur tarafından (05-08-2012 Saat
03:29
) değiştirilmiştir..
Cihannur
Açık Profil bilgileri
Cihannur nickli üyeye özel mesaj gönderin
Cihannur - Daha fazla Mesajını bul