Konu
:
Haftanın Tartışma Konusu:Başkanlık Sistemi Nedir?Faydaları ve Zararları Nelerdir?
Tekil Mesaj gösterimi
05-18-2012, 19:49
#
6
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Alıntı:
akparti_
Nickli Üyeden Alıntı
Ben özellikle şunu çok merak ediyorum,acaba bu başkanlık sistemi tartışması,başbakanın bu dönemden sonra daha millet vekili olamayacağından mı,yoksa gerçekten gerekliliğinden mi isteniyor?Yani başbakanımız bu şekilde hareket etmek yerine tüzüğü değiştiremez mi?devam edemez mi başbakan olarak,neden bu tartışma şuanda çıktı ortaya .Bence bu sistem başbakanımızla beraber devam etmeli,4 veya 5 dönem neyse milletvekili seçilip,sonra bir dönem ara vermenin mantığı ve faydası ne olacak çok merak ediyorum.Yanlış bir tüzük bizi nerelere ne tartışma ortamlarına çekiyor.
Başbakan sırf devam etmek için bu kadar zahmete neden katlanıyor diyecekseniz.Recep Tayyip Erdoğan'ın Ak Parti'deki durumu ile Kılıçtaroğlu'nun Chp'deki durumunu bir tutmuş olursunuz.Bugün Recep Tayyip Erdoğan isterse bütün bakanları tek seferde değiştirir istediği gün kurultay yapıp istediği maddeyide değiştirebilir.Daha bir senesi dolmamış bir %50 başarısı olan bir liderden bahsediyoruz.Bu sistemi gerçekleştirmek için oy kullanacak olanlarda Ak Parti'li olacak tüzük değişikliğinde oy kullananlarda.
Başbakan bütün bunları sırf 4. dönem tekrar gelebilmek için yapıyor demenin bence hiçbir tutarlı yanı yok.
Yıldırım
Açık Profil bilgileri
Yıldırım nickli üyeye özel mesaj gönderin
Yıldırım´nin Web Sitesini ziyaret edin
Yıldırım - Daha fazla Mesajını bul