Alıntı:
bur-AK Nickli Üyeden Alıntı
Dediğiniz gibi günü kurtarmak değil uzun vadede düşünülmesi gerekir.
Anladığım kadarıyla sizin başkanlık sistemi anlaşınız da özerklik söz konusu lakin amaçlanan bu değildir.Amaçlanan şey "cumhurbaşkanı+başbakan=başkan" tamamen budur.Dediğiniz gibi bölgelere özerklik vermek merkezi otoriteyi zayıflatır ve yerel yönetimleri güçlendirir.Aksine Ak Parti'nin istediği merkezi otoriteyi güçlendirmektedir.Ben Ak Parti içerisinden özerklikten bahseden birilerinin olduğunu görmedim duymadım bilmiyorum bu yüzden başkanlık sistemi=özerklik gibi düşünmemek gerekir her ülke kendine özgüdür ve sistemler kalıplar halinde değildir istendiği gibi üzerinden oynanabilir.
|
Benim anladığım diye bir şey söz konusu değil. Ben ülkeyi tek adamlığa götürecek her yönetim tarzına karşıyım. Yani söz konusu olan bu başkanlık sistemine de.. Belirttiğim de benim bu sistemden anladığım değil, Selahattin Demirtaş'ın Tayyip Erdoğan'a verdiği bir cevaptı.
Sen başkanlık sistemi diyorsun, biz de demokratik özerklik diyoruz. O da yönetim, bu da yönetim. Demokratik özerkliği tartışanlara şerefsiz vatan haini diyorsun da, kendin başkanlık sistemi diye bir şey ortaya atıp sanki çok da farklı bir şey söylüyorsuna getirdi lafı bir nevi.. Bilmem anlatabildim mi?