06-12-2012, 18:37
|
|
|
Alıntı:
ibocan Nickli Üyeden Alıntı
herhangi bir akrabamızı veya çok yakınızmız , veya bir başkasıda olabilir herhangi bir insan, böyle kötü bir durumda gördüğümüz zaman nekadar TİSKİNİYORSAK , ALLAH' CC de o derece yasaklamış ve bu durmun çirkinliğini ve ap açık cezası veya fiili neyse bize bunun hakkında kullarına bildirmiş, ALLAH'ın bize bahşettiği nimetler bakımından , şükretmemiz yerine böyle bir azgın suç karşısında o günahın bedelininde ağır olacağını sanıyorum, ve nitekim bize bildirilmişken..
,
arkadaşlar ben size yol göstermiş ve recm'i övmek babında bişeyler söylemek istemiyorum, YALNIZ bu konuda ALLAH'ın emirleri yasakları hususunda ve bunun yanında PEYGAMBER EFENDİMİZ SAV hadisleride mevcuttur, ve bu hususta internette veya diğer yazılı kaynaklarda olsun, yüzlerce bilgi ve kaynak var, açıp okuyun bence veya bir göz atın..
|
Kuranı kerim her çağa göre ayrı yorumlanabiliyorsa, bunun batıllarıda olabilir...
azgın bir suç varsa ortada, bunun önüne sadece işkence ve ölüm geçemez öyle değilmi...
Efendimiz a.s.v. ın recm le ilgili hadislerini daha önce incelemiştim, efendimiz öncelikli olarak tövbe etsin diyor çünkü bizim dinimizde günah işleyenin günahı affolunabilir ihtimali var...
böyle bir ihtimal varken biz o fırsatı ne hakla söndürebiliriz?
biz fıtraten günah işleyebilen varlıklarız, bu itibarla bize tövbe ve af kapıları açılmışken neden bu imkanı değerlendirebileceğimiz bir caydırıcı unsur olmasın..?
bir insanın hayatına son vermek onun dünyadayken tövbe edip affedilme ihtimaline son vermektir...
|
|
|