06-17-2012, 12:55
|
|
|
Alıntı:
Cihannur Nickli Üyeden Alıntı
Sevgili kardeşim, Türkiye'de kapalı alanlarda sigara içmek yasak. Demokratik bir devlet senin sigara içmene bile karışabiliyor. İş yerimde sigara içerim, bu benim demokratik hakkım sana ne ey devlet diyemiyorsun, diyemiyoruz.
Alkol yasağı da böyle değerlendirilebilir. İçki içilmesini yasaklamış olan demokratik bir ülke var mıdır bilmiyorum; ama bir ülke içki içilmesini yasaklarsa o ülke demokratik değildir diyemeyiz. Pek çok alanda sigara içilmesini yasaklayan ülkelerin demokratik olmadıklarını söyleyemeyeceğimiz gibi...
|
yasakcı zihniyetle birşey olmaz sen yanlış yerden bakıyorsun. kanunla herşeyi yasak koyduk diyelim isyan çıkar toplu hareket olur bunu nasıl önleyeceksin?
adamın biri bankada sigara yasağı başladığı zamanlarda sigarayı yaktı bankada görevli hemen müdahale etti efendim sigara içilmez yasak diye 69 tl ceza sı var deyince adam dediki kardeşim bundan sonra bir daha yakacam ikisini cezasını bir kes dedi kimse sesini çıkaramadı ne oldu senin yasağın?
önce eğiteceksin ondan sonra sorun kendiliğinden çözülür o yasağı koymaya gerek kalmaz..
islam dininde yasak değil ayetleri uygularsın. cezasınıda caydırıcı ve kesin koymuşki toplumda birdaha işlenmesin diye.
,
|
|
|