Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-19-2012, 23:01   #4
Kullanıcı Adı
_Ednâ_
Alıntı:
HaArP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Zorunluluk yalnız Ahir zaman yahutta Nefsaniyetin güçlü olması, Kibir, Kendine güvenme ve beğenme hastalıklarının ayyuka çıktığı bir zamanda bu Mezheblere olan takıntıları anlamak zor değil !
Çok önemli bir nokta idi üstad, bu paranoyayla, Allaha inanmak için dine dahi ihtiyacının olmadığını söyleyen zaatlar var..
bu hastalıklar çok ciddi manada imanı zayıflatan, temkin, tedbir mülahazalarına zarar veren hastalıklar....
ki bizler bu mülahazalarımızı ayakta tutabilmek için, cemaatlere, bir pîre ve bunlar ışığında belirli kaynaklara dahi ihtiyaç duymak zorunda hissetmemiz gerekir kendimizi...
Bunu başta ahir zaman için Efendimiz a.s.v. öneriyor...

Mezhep meselesindede, bu meseleyi abartıp takım tutar gibi mezhebcilik yapmak doğru değil...
4 büyük imamımızın dördününde her dediğinin doğru olduğunu kabul ediyor,
yalnız yaşayış tarzımız zorunluluklarımız itibariyle,
belki bizi daha tedbirli olmaya iticek bir İmamı yol haritamız olarak seçiyoruz...
bunu ihtiyacımız olduğu için yapıyoruz...
bu itibarlada önce kabul etmemiz gereken şey; aciz, zayıf oluşumuzdur... ve ben bana yeterim ben kendime güveniyorumculuktan vazgeçmektir...

çünkü bizler Hafizanallah, bir hareketimizle imanımızı kaybedebilecek fıtratta yaratılmışız...
Rabbimizden korkmalı ve imanımızı bizden verdiği gibi tekrar geri alabilir korkusuyla tir tir titremeliyiz..

Konu _Ednâ_ tarafından (06-19-2012 Saat 23:05 ) değiştirilmiştir..
_Ednâ_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla