Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-09-2012, 15:44   #6
Kullanıcı Adı
zülcenaheyn
Alıntı:
Cihannur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ahmed Hulusi isimli şahıs Cenneti Cehennemi inkâr etmiyor mu? Kıyamet kopunca güneşe doğru gideceğiz gibi bir şeyler söylemiyor mu? Bu şahsın Cennet ve Cehennem inancı nasıldır?
Kitaplarının hepsini okudum ve cennet-cehennem inancı dahil tüm inançları gayet Kur'an-sünnet-evliyaullah-tasavvuf çizgisindedir. Güneş ile ilgili olan görüşünü hadislerle açıklıyor, bu onun kendi kanaatidir, doğru ya da yanlış ki bana tatmin edici geliyor açıkçası fakat cennet-cehennem anlatımlarına bakılırsa zahiren şeriata uyduğu gibi batınen de evliyaullahın anlatımlarına uyuyor. Sadece kendi penceresinden-kendine has bir anlatım üslubu var.

Dostlar, Ahmed Hulûsi'ye ancak hakkını tarikat ehli, işin ehli, feyz ehli verebilir. Bir iki cümlesi cımbızla seçilip ve diğer geniş açıklamalı anlatımları ele alınmadan yargılamak çok kolaydır. Yargılamadan durmak sabır ister ki sabırsızlık da zaten Ahmed Hulûsi dahil diğer tüm sufilerin, mutasavvıfların, ariflerin, evliyaullahın sözlerinin anlaşılamayacağına delalet eder.

Ahmed Hulûsi gibi adamlar dinin şeklinden, şemalinden değil dinin hikmetinden, sebeplerinden, derindeki mânâlarından bahseder.
zülcenaheyn isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla