Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-10-2012, 02:47   #20
Kullanıcı Adı
HaArP
Öncelikle Ahmed Hulusiye yapılan reddiyelerden bazı örnekleri buraya yapıştırıp iman telakkisine irmek istemiyorum çünkü Ameller niyetlere göredir...!

Sonuç bakımından yetiştirdiği insnların tehlikesine sosyolojik olarak baktığımızda durum tehlikeli ve vahim görünmektedir...! Lakin eğer bu kişilerin şahsıyla alakalıdır diyorsanız doğru olabilir ! Lakin yinede Ehli Sünnet Vel Cemaat itikadından sapmaları çok görünmektedir...!

Tasavvuf bir edep ilmidir ! Bu İlim terbiye, ahlak ve İslami olgunluk kazandıran bir zenginliktir ! Lakin Tasavvuf ve Metafizik gibi kavramlar yine onlara bağlı olan Evliyaların sabit görüşleriyle apaçık bellidir ki ! Ahkam ve Hüküm sınıflarına girmez ! Keşf yahut kalbe nakşeden güzelliklerin tanımlaması şahsa aittir ve delil teşkil etmez ! Bu itibar ile ''O derinlikte olmayanlar sözlerimize laf etmesin'' inceliğinden bahseden Beyazit Bistami yahutta keşf büyüklerinden İbnul Arabi tarzı alimlerin sözleri cımbızla alınamaz !

Lakin Kur'an ve Sünnet İcma ve Kıyas sıralaması Her Alim ve Evliya tarafından alınmış, söylenmiş ve hudud belirtilmiş yegane gerçek ve hakikattir...!

Son olarak Ahmed Hulusi'nin şahsından çok talebe yahut öğretilerinden etkilenenlerin sonuçlarından bahsetmek istedim ! Ahmed Hulusi münazarası yapmak salt ve hakikatte sevenlerini üzebilir ! Çünkü Onun sayesinde İslam'a ısınmış olduğunu iddia edenler mevcut ! Bu kişiler sizin belirttiğiniz üzere DERECELERE göre ise bir sorun teşkil etmez zannediyorum !
HaArP isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla