Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-21-2012, 04:29   #37
Kullanıcı Adı
Garibüzzaman
Alıntı:
_Ednâ_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

ben şahsım adına birçok başı açık ama namazında müthiş hassasiyet sahibi insanlar tanıyorum...
bu insanların riyakar olmasını destekleyen hiçbir unsur yok.
.
Bu kategorideki insanları bende tanıyorum. Yapmış oldukları savunma ise çok çetin gerçekten. Taklidi imanın en dip taklit noktasında tesettüre bürünmüş insanlar, bizleri her zaman tenkit ederler.. Fakat Kuran-ı Kerimde onlarca defa emir buyurulan namaz emrine gelince, tesettürdeki taklitliğin bu noktada ileri götüremediğini ve taklidi de olsa belirli bir derecede imanın bu emri yerine getirilmesinde hassasiyet gösterilmesine sebep olarak gösteriyorlar. Haksız da sayılmazlar tabi.. Tesettürlü olup ta diğer sair ibadetleri yerine getirmeyen bir çok insan var.

Fakat tesettür ayetini de reddetmiyorlar tabi, fakat nefislerine ağır geldiğini, aynı zamanda var olan bir kaç kusuru sebebiyle de, bu konuda samimi müslümanlara leke gelmemesini istemedikleri gibi sair sebepler gösteriyorlar. Veya çalışan personel olması veya tesettürlü bir şekilde iş hayatında belirli bir kariyere sahip olamayacakları gibi bir sürü sebep sunuyorlar.Ama temel nokta nefislerine ağır gelmesi... Hangimiz nefsimize ağır geldiği için bir çok ibadetten tembellik etmiyoruz ki. Bu kategorideki insanların samimiyetlerinden hiç bir şüphem yok tabi.

Tesettüre bürünenlerin ekserisi de ayet bilgisi ışığında değil, aile baskısı ve toplum baskısı etkilidir. Şimdi bu sözümden sonra herkes tepki göstericek. Fakat çevremden örnek veriyorum kardeşim, hatta yakın ahbaplarımdan... Genel manada konuşmuyorum bu konudaki tepkilere cevap vermek istemiyorum.(dikkatinize sunarım )

Gerçi bu konu çok konuşuldu, çok konuşulmasının sebeplerinden bir tanesi de bireyin üzerinde taşıdığı bir ibadet şekli olmasıdır. Okuduğum ve tetkik ettiğim kadarı ile gerek ülkemizde gerekse bu forumda çok konuşulmasının ana sebebi budur ? Başka bir sebep yok.

Konu Garibüzzaman tarafından (07-21-2012 Saat 04:32 ) değiştirilmiştir..
Garibüzzaman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla