Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-07-2012, 01:38   #59
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Görüyorum ki şöyle bir yanılgı içerisindeyiz;Başbakanın yerini kim doldurur?
Bu soru kesinlikle yanlıştır.Türkiye, cumhurbaşkanını halk oyuyla seçerek zaten bir "Yarı Başkanlık" modeline imza atacaktır ve Erdoğan halkın oyuyla seçildiği için Cumhurbaşkanı olarak yetkiyi halktan alacaktır ve Yarı Başkanlık sisteminde ki başkan gibi hareket edecektir.Yeni gelecek olan başbakan Erdoğan'ın yerini doldurmayacak bilakis Erdoğan'ın yardımcılığı görevini üstlenecektir.Bu yüzden liderlik vasfı olanlardan ziyade olmayanlar üzerinden tercih yapmalıyız.
Burada Numan Kurtulmuş'un başbakanlık gibi bir makama gelip Erdoğan'ın gölgesinde kalıp kalamayacağı benim açımdan tartışmalı.Sadece bu değil.Diğer yandan dün bir bugün iki.Bu parti kurulduğu günden beri canla başla çalışan ve verilecek görevi hakkıyla yerine getirebilecek insan var.Tabi ki tekkeye derviş aramıyoruz ama her işide ehline vermek lazım.Bugün reel siyasetin içinde pişmiş birisiyle sırf SP'ye posta koydu diye bir tutamayız.Dediğim gibi lider filan aradığımız yok.Bakanları ve meclisi yönetebilecek bir yöneticiye(lider değil) ihtiyacımız var.Bu yüzden Numan Kurtulmuş ismi bana çok uzak geliyor ama parti yönetimimizin kafasında şöyle bir şey olabilir "Kurtulmuş'u getirirsek manevra kabiliyetimiz artar ve partimizin yıpranma payı uzatılır".Sonuçta her parti geçmişinden sorumludur fakat ithal bir liderle sıkıştığınızda değiştik diyebilmeye yüzünüz olur ve yıpranma payını minimize etmiş olursunuz.Tabi ithal başbakanı da hazmedecek bir teşkilat gerekiyor.İthal bir başbakan teşkilat anlayışına da kesinlikle darbe vuracaktır.Bu yüzden teşkilatı da küstürmemek gerekir.

Konu Yıldırım tarafından (10-07-2012 Saat 01:43 ) değiştirilmiştir..
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla