Tüzük gereği listede bulunan isimlerden Abdullah Gül , Ahmet Davutoğlu ve Numan Kurtulmuş bu göreve uygundur. Ben şahsen Abdullah Gül'ün Çankaya Köşkünden inip başbakanlık makamına geri döneceğine pek ihtimal vermiyorum. 7 sene cumhurbaşkanlığı yapmış bir isim başbakan olmaz. Abdullah Gül iyidir hoştur ama bu teşkilatı sürükleyebilecek bir profilde değildir kanaatimce.
Ahmet Davutoğlu ise apayrı bir deryadır. Dış politika dehasıdır ve kendisi cumhuriyet tarihinin en başarılı bürokratlarından biridir. Seçim meydanlarına çıkıp günde 3 mitingte konuşma yapmak veya muhalefet liderleriyle söz dalaşına girmek Ahmet Davutoğlu'na uygun bir hareket biçimi değildir. Kendisi böyle yetişmemiştir .
Ben yine en yüksek ihtimali Numan Kurtulmuş beyefendiye veriyorum. Kendisi çok iyi bir akademisyen ve siyaset tecrübesi olan bir politikacıdır. Türkiyenin içinde bulunduğu sorunları iyi bilen iyi tanıyan bir insandır. Kökü ak partinin köküyle aynıdır. Ak partinin felsefesini ve dava vizyonunu içselleştirebilecek ve buna göre hareket edebilecek bir siyasetçidir. Dün gelmiş bugün gelmiş dağdan gelmiş bağdakini kovmuş gibi söylemlere girişmeye gerek yok. Eğer olay davada samimiyete gelecek olursa Numan Kurtulmuş başbakanımız pınarhisar cezaevine tutuklu bir düşünce suçlusu olarak girerken yan koltuğunda can dostu olarak oturmuş bir isimdir. Bir insanın kötü gününde yanında olan bir kimse iyi gün dostu diye eleştirilemez. Numan Kurtulmuş yiyici olsaydı bu 10 yıllık süre zarfında gelen teklifleri geri çevirmezdi. Biz has partideykende yaklaşımını beğeniyorduk şimdi partimize katıldı artık daha çok beğeniyoruz.
En nihayetinde başbakanımızın genel başkanlık seçimi üzerinde büyük bir ağırlığı olacaktır. Delegelerimizi yönlendirecek olan yine kendisidir. Benim gönlümden sayın Kurtulmuş geçiyor ama bir başka arkadaşımız uygun bulunur delegelerimiz tarafından seçilirse bu dava çatısı altında küskünlüğe ve fitneye mahal vermeden aynı coşku ve heyecanla çalışmaya devam ederiz.
Ali İmran 144 ' te
Muhammed yalnızca bir elçidir; ondan önce de (başka) ... o ölür yahut öldürülürse, topuklarınız üzerinde gerisin geri mi döneceksiniz? ... Şimdi o ölse veya öldürülse, siz (inancınızdan - davanızdan) geri mi döneceksiniz?
diyor rabbimiz.
Şüphesiz bu dava kutsal bir davadır. Tayyiplerde olur Abdullahlarda Numanlarda . Abdullah görev başına geçti diye topuklarımızın üzerinde gerisin geri dönmeyiz. Numan geçsede dönmeyiz.
Çünkü bu dava başbakanımızın dediği gibi şahısların davası değil hakkın davasıdır.
ve bize hizmet yaraşır bize hizmet yakışır.
|