Haarp üstada bu meselede yaptığı tüm izahlar için Allah razı olsun, çok aydınlatıcı gerçekten...
Malesef Müslümanların zihniyetini bulandırmak adına bazı dengesiz ve cahil akımlar ve şahıslar bizim Hz. Mehdi a.s. gelmesi hususundaki hassasiyetimize ve değerlendirmemize ket vurmuş, zihnimizde sıradanlaştırmış..
Muhammed kardeşimizin değerlendirmesinde kastettiği zannediyorum,
kadericiliğin hassasiyet yapılarına ciddi manada hükmettiği bazı cemiyet topluluklarının böylesi müjdelerin onları rahatlığa sevketmesi
ve sevketmesini sağlayıcı yorumlamalarda bulunmalarını yadırgadığından olsa gerek;
gelsin veya gelmesin bunun bizler için etkin bir yönünün olmadığını vurguluyor...
Bu değerlendirmesine katılıyorum...
Lakin her ne kadar rivayetler zayıfta olsa müslüman temkinli davranıp her hadisi şerifi dikkate almalı ve o hassasiyette davranmalı...
Zira müslüman kesin hükümlere göre yaşadığı gibi şüphelidende kaçmasını bilecek hassasiyette davranandır...
Efendimiz a.s.v. ın hadisi şeriflerinde müjdelediği ve birçok müçtehidin yanı sıra Üstad Bediüzzamanın farklı bakışıyla yorumladığı ve kanaat ettiği Hz Mehdi meselesindede aynı inancı göstermeliyiz...
İnanmıyorum demek yanılgı olabilir, Allah muhafaza Rabbimizin hoşuna gitmeyen bir inanca kapılabiliriz....
|