Alıntı:
_Ednâ_ Nickli Üyeden Alıntı
Ben bize düşen görevin, onların bu dünyada alacakları bir ceza ile bir felakete uğramalarını ve bununla ıslah olmalarını ummak olduğunu düşünmüyorum...
|
Allah c.c. bir beldeyi harab etmek isterse ! Oradaki herkese isabet eder ! Lakin amellerine göre diriltilirler ! Fil suresi baştaolmak üzere ibret verici ayetler ve hadisler bu bağlamda mevcuttur ! Lakin sadece meseleyi ıslah manasında almamak gerekir !!!
Alıntı:
Rabbimiz dilerse onların cezalarını bu dünyada verir, ister ahirette, ister kabirde... Onu en iyi Rabbimiz bilir...
|
Amenna ! LakinRabbimizin ''Sizin ellerinizle onlara azap etsin'', ''Kalplerinizdeki öfkeyi gidersin'' ayetleriyle birlikte değerlendirmekicab edebilir !
Alıntı:
Nasılki Efendimiz a.s.v. kendisine ve sahabei kirama binbirtürlü işkence yapanlara beddua etmemiş, onların hidayetinin muradını dilemiş,
|
Bu geniş manada Allahualem kalpleri ısındırmak adına en iyi yöntemdir ! Lakin Şeriat bağlamında vukulara göre hükümler açıktır !
Alıntı:
Bizlerde Ümmeti Muhammed olarak aynı tepkiyi vermeliyiz diye düşünüyorum...
|
Bu tektip şekilde algılanabilecek bir mesele değildir...! Vukuların kendilerine göre hükmleri mevcuttur ! Tepki, Beddua yahutta vukuya göre hareketin şeriatta yeri çok açıktır !
Alıntı:
Onlara verilen bu ömür sermayesinde Rabbimiz murad buyuruyorsa tez zamanda fevç fevç islamiyete girer ve hidayet bulurlar inşallah...
|
İnşaAllah... Hidayetleri kendilerine Dünya ve Ahirette Aksi yine aynı şekilde hüsrandır ! En Doğrusunu Allah c.c. bilir...