Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-03-2012, 18:52   #19
Kullanıcı Adı
HaArP
Alıntı:
_Ednâ_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben bize düşen görevin, onların bu dünyada alacakları bir ceza ile bir felakete uğramalarını ve bununla ıslah olmalarını ummak olduğunu düşünmüyorum...
Allah c.c. bir beldeyi harab etmek isterse ! Oradaki herkese isabet eder ! Lakin amellerine göre diriltilirler ! Fil suresi baştaolmak üzere ibret verici ayetler ve hadisler bu bağlamda mevcuttur ! Lakin sadece meseleyi ıslah manasında almamak gerekir !!!

Alıntı:
Rabbimiz dilerse onların cezalarını bu dünyada verir, ister ahirette, ister kabirde... Onu en iyi Rabbimiz bilir...
Amenna ! LakinRabbimizin ''Sizin ellerinizle onlara azap etsin'', ''Kalplerinizdeki öfkeyi gidersin'' ayetleriyle birlikte değerlendirmekicab edebilir !

Alıntı:

Nasılki Efendimiz a.s.v. kendisine ve sahabei kirama binbirtürlü işkence yapanlara beddua etmemiş, onların hidayetinin muradını dilemiş,
Bu geniş manada Allahualem kalpleri ısındırmak adına en iyi yöntemdir ! Lakin Şeriat bağlamında vukulara göre hükümler açıktır !

Alıntı:
Bizlerde Ümmeti Muhammed olarak aynı tepkiyi vermeliyiz diye düşünüyorum...

Bu tektip şekilde algılanabilecek bir mesele değildir...! Vukuların kendilerine göre hükmleri mevcuttur ! Tepki, Beddua yahutta vukuya göre hareketin şeriatta yeri çok açıktır !

Alıntı:
Onlara verilen bu ömür sermayesinde Rabbimiz murad buyuruyorsa tez zamanda fevç fevç islamiyete girer ve hidayet bulurlar inşallah...

İnşaAllah... Hidayetleri kendilerine Dünya ve Ahirette Aksi yine aynı şekilde hüsrandır ! En Doğrusunu Allah c.c. bilir...
HaArP isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla