Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-28-2012, 14:51   #5
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
Meçhul Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Başbakan Ak parti iktidara gelmeden verdi başörtüsü sorununun çözüleceği sözünü ama aradan 10 sene geçti hala aynı noktadayız...

Bazı arkadaşlar konuyu saptırıyor evet İmam hatiplerin önü açıldı o konuda ne kadar alkışlıyor isek bu konuda da o kadar eleştirmeliyiz...

Savunacaksanız bu konu üzerinden savunun efendim yoksa bizde biliyoruz İmam hatiplerin önünün açıldığını...
Alıntı:
ak sevda Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Başbakan gider ayak belki halleder diye düşünmüştük.
her ne kadar verdiği birçok sözü tuttutsaysada eğer başörtüsünü çözmeden
giderse bu onun 15 yıllık iktidarı için büyük bir eksiklik olacak.
ve bazı bakanları başörtüsü için döktükleri o gözyaşları sadece timsah gözyaşları olarak kalacak.
Nasıl hâlâ aynı noktadayız Meçhul? AK Parti iktidarından önce üniversitelerde başörtüsüyle okumak yasak mıydı? Evet yasaktı. AK Parti iktidarında şimdi üniversitelerde başörtüsüyle okumak serbest mi? Evet serbest. AK Parti iktidarından önce İmam Hatip ortaokulları kapatılmış ve başörtüsüyle okuyabilmek için ancak 14-15 yaşına gelmeyi ve İmam Hatip lisesine kaydolmayı beklemek gerekiyor muydu? Evet, AK Parti iktidarından önce İmam Hatip ortaokulları kapalıydı ve başörtüsüyle okumak için 14-15 yaşına gelmeyi beklemek gerekiyordu. AK Parti iktidarında şimdi İmam Hatip ortaokulları açıldı ve dindar kızlar 10 yaşlarından itibaren İmam Hatip ortaokullarında başörtüleriyle okuyabiliyorlar.

Konuyu saptır
mış değilim; aksine konuyu açıklığa kavuşturdum. Başörtüsü sorunu okullarda çok büyük oranda çözülmüştür. 10 yaşına gelmiş bir kız çocuğu İmam Hatiplerden başlamak üzere üniversite dahil öğrenimi başörtüsüyle tamamlayabilecek mi? Evet tamamlayabilecek. Dindar aileler kızlarını başörtüleriyle okutabilecekler mi? Evet okutabilecekler. Kızımın başörtüsüyle okumasını istiyorum; ama onu İmam Hatip'e göndermek istiyorum düz liseye göndermek istiyorum denilmesi de anlamlı olmaz. Çünkü İmam Hatip okullarının müfredatında normal liselerde okutulan dersler de okutulmaktadır. Ancak şöyle düşünenler olabilir ki, ben kızımı İmam Hatip dışında bir meslek ortaokulu ve meslek lisesine göndermek istiyorum; ama kızımın başörtüsüyle okumasını istiyorum. Böyle düşünecek olanlar için sıkıntılı bir durum olacaktır; ama umarım başörtüsü serbestliği önümüzdeki yıllarda daha da genişleyerek öyle düşünecek kişilerin sıkıntıları da çözüme ulaşır.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla