Alıntı:
_Ednâ_ Nickli Üyeden Alıntı
çok enteresan gerçekten,
bazı kesimler bu kıyafet serbestliğinden dolayı öğrencilerin daha abartı açık giyeceğinden endişe ederken,
bazı kesimlerde tesettüre zemin hazırlanıyor diye endişe ediyor....
bazılarıda başörtü yasağı resmen yasalaştı diye düşünüyor...
zannediyorum her kesimin kendine göre hükümete karşı bir güven problemi var...
|
Bende bu durumu anlamıyorum gerçekten..Kimisi ben Kemalist'im diyor,tesettüre karşı çıkıyor..
Arkadaş sen değilmisin herkes istediği dinin inançlarını özgürce yerine getirebilir diyen..Tamam işte bırak herkes eşit olsun isteyen istediğini taksın giysin..
Bu güne kadar ki bir yanlıştır üniversiteye çeşit kılıkla bazısı insanlıktan çıkma derecesinde bir kılıkla giriyor,bazısı sırf başörtü var diye alınmıyor..Çok şükür ki bu yanlış kalktı ve başörtü serbest üniversitede..
Serbest olsun olmasın,okul kıyafetine uygun bir başörtü normal karşılanmalı..
Ayrıca benim M.Kemal'imin bir sözü var;
""Dinsiz bir devlet düşünülemeyeceği gibi,din dersinin verilmediği bir okulda düşünülemez.(G.M.Kemal Atatürk)""
Açılmaya gelince giyinme tarzları çok değişti,genç bir erkek olmama rağmen,abartının abartısına kaçıp,üzerine tüğlü yelek cinsi bir mont,ayaklarda vahşi bir bot,ve altta daracık bir tayt giyip dolaşan kızlardan hiç haz etmiyorum,hatta tiskiniyorum..
Serbest kıyafetin söz konusu edildiği bir okulda serbestliğinde bir sınırı olacaktır diye emin bir şekilde düşünüyorum..