Alıntı:
Yıldırım Nickli Üyeden Alıntı
Ama zorbalık değil midir bu?
Benim gözümde laik geçinen kesimin başörtüsünden rahatsız olmasıyla eşdeğer.Bir tarafın sempatisini kazanmak için kendimizden ödün vermemeliyiz.Çözmek istediğiniz sorun Kürt sorunuysa(sorunun adı önemli değil sorun sonuçta) sempatisi toplanacak bizler değil o bölgenin insanları olmadı.Bu kıyafetler yöresel olsun olmasın müdahale edersek zorba ve baskısı bir konuma düşeriz.Demokrasiden ve özgürlüklerden bahsederken kendimizle çelişmiş oluruz.Giyilen kıyafetler bizlere Pkk'yı anımsatıyor ve kendimizi kötü hissettirebilir ama madem devlet olarak serbest bıraktır isteyen istediğini giymekte özgürdür.
|
Yarı doğrudan demokrasi araçlarından sadece referandumu kullanıyoruz.Bu kıyafet serbestisi olayı ''halk vetosunun''kullanılabileceği en güzel yerlerden biridir.Amma velakin anayasamızda yeri yoktur.-inşallah yeni anayasada yerini alır-
Bir tarafın sempatisini kazanma kısmına gelirsek;solcu kesim zaten bu olaya karşı.ve daha da ilginici biz akp liler olarakta bu mevzuda ikiye ayrılmış durumdayız.Eğer başbakan bu olayı sadece kendi olayı gibi görmez ve halk nezdindeki değerine bakarsa zaten büyük çoğunluk kıyafet serbestisini istemeyeceğinden halka kulak vermiş olacak bu da hem bizleri onure edecek hem de diğer kesimde bir ''acaba'' sorusunu sorma nedeni olacak.Tabi ki sağlam solcu kesim bu olaydan dolayı taraf değişmeyecek ama emin olun kafası karışık olan bir %10 luk kesimde yok değil.Bu da onları ciddi etkileyecek.ama en önemlisi başbakanın bu olaydan geri adım atması olayını ''tükürdüğü yalamak'' gibi görmemesinde saklı.Yeni neslin tabiriyle ''ben yaptım oldu'' tavrıyla yaklaşmamak en doğrusu.
halk vetosu:parlamento tarafından usulüne uygun olarak kabul edilen kanunun halkın inisiyatifiyle düzenlenen bir referandum neticesinde reddedilerek yürürlüğe girmesinin engellenmesidir.