Son zamanlarda Muhafazakar kesimdeki "afaroz" zihniyetini anlamakda zorlaniyorum.. Biz degilmiyiz düne kadar düsünce özgürlügünden, fikirleri hür ifade edebilmekden, farkli görüslere saygidan dem vuran.. Ne olduda simdi kendimiz gibi düsünmeyeni, farkli bir söylemde bulunani hemen linc etmeye kalkisiyoruz..
Öyleki bir insani hedef tahtasina koydugumuz zaman gecmisde neredeymis, kimleymis, neler yapmis onlari bile malzeme ediyoruz ki bu bana su muhaliflerin, basbakanimizla alakali gecmisi kasima huylarini aklima getiriyor!..
Hilal hanim sanki cok agir bir söylem demisde bizde hemen basinda takdigi basörtüsünden, calistigi gazeteye kadar agir itham, söylem ve bazen karalamalarda bulunuyoruz..
Biz degilmiydik 28 subatta ayni duruma maruz kalan peki nasil olduda bir anda magduriyetten, magruriyete terfi ettik..
Her muhafazakar, her basörtü takan, her camiye giden tek tip düsünmek zorunda o halde mezhepsel farklikliklari nasil izah edecegiz..
Sahsen bende zorunlu din derslerine karsiyim.. dagdan, bayircan, cicekden, böcekden, cumhuriyetin faziletlerinden bahseden din dersinden yetisen nesil herhalde basbakanimizin sözünü ettigi dindar nesil degil!..
bende din derslerinin iceriginin doldurulmasi, daha doyurucu olmasi ve islevsel olmasi taraftariyim ve bunuda secmeli yapmaliyiz diye düsünüyorum..
simdiye kadar zorla, zorbalikla kim, kime neyi ögretmis!..yok biz türkler kafasina birsey vurulmadan birsey ögrenmiyoruz diyorsaniz oda baska bir bakis acisidir ama biz dinimizdeki hosgrüden, güzellikden, muhabbetten bahsecegiz ama zorla insanlara birseyleri sevdirmeye, ögretmeye calisacagiz..
ne tezattirki zorla din derslerini savunanlar atatürkü koruma kanunu olan 5816 konusunda bir anda demokratci, bir anda özgürlükcü, bir anda hosgörü abidesi kesiliyor!.. nasil olurda zorla bir insan korunur, sevdirilir diye ferevan ediyor!..
ama hilal hanim zorunlu din dersine karsi ya bir anda dinsiz oldu, bir anda basindaki basörtü olmakdan cikdi bez parcasi oldu, bir anda zaten calistigi gazetede islamci filan degil oldu..
neyse ya siz böyle vurmaya, kirmaya devam edin arkadaslar ama dikkat edin vurduklariniza, kirdiklariniza bir gün muhtac olmayin..
birde her aykiri düsüneni, her farkli konusuna "ahmet hakan" yapmaya devam edinki iciniz rahatlasin, dinimizi böylelerinden korumanin verdigi hazla rahat bir uyku cekin...
Vesselam..
|