12-10-2012, 16:42
|
|
|
Alıntı:
Necip Fazıl Nickli Üyeden Alıntı
5 kişi 2 + 1 dairede nasıl yaşayacak misafir ağırlamak gibi bir hak da sunmamış oluyorsunuz bu insanlara o zaman...
Asgari ücretli makarnadan başka bişey yemesin değil mi onlar insan değil çünkü...
Doğal gaz faturası 25 tl mi vallahi bu hesabı Bahçeli bile yapamazdı tebrik ederim seni... Biz ayda 300 tl doğalgaz yakarken bile tam olarak ısınamıyoruz neyin kafası bu anlamış değilim ama sen bir yolunu bulursun sanırım mesela battaniyeyle otursunlar dersen hiç şaşırmam...
Kalan 150 tl ile geçinebilirler diyorsun faturalar kira mutfak vs. hariç ben ayda 200 tl yol parası veriyorum işe gidip gelirken nasıl olacak bu iş...
Not: Milletvekilleri başbakan milli takım teknik direktörü müdürler vs. vs. vs... Milyarlar alacağına asgari ücreti düşünüp ve insaflı davranarak bu haklarından birazcık feragat etseler de asgari ücret 761 tl yerine 1761 tl olsa sende bu komik hesapları yapmak zorunda kalmazdın...
|
Bu benim tercihim değil. Ekonomik şartlar evine asgari ücret giren ailelerin İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde 3+1 dairelerde oturmalarına pek imkân vermiyor.
Hesabımda sadece makarna yok. Pirinç, kuru fasülye, nohut, mercimek ve sebze-meyve alımlarını da yaptığım hesaba dâhil etmiş durumdayım.
Doğalgaz faturası için 25 TL'yi az bulman doğru olmaz. İdareli kullanılırsa kış ayları olan Aralık-Ocak-Şubat ayları dışında 25 TL civarında doğalgaz faturası gelmesi normaldir. Belki havaların durumuna göre Mart ayları ve Kasım ayları için 25 TL'den bir miktar daha yüksek doğalgaz faturaları gelebilir.
Kendimce bir hesap yaptım. Yaptığım hesaplarda anormallik yok ve hesaplarım hiç de komik değil. Asgari ücretle geçinen vatandaşlarımız benim yaptığım hesaba benzer hesaplar yapıyorlardır da geçiniyorlardır. Daha önceki mesajlarımda belirttiğim gibi Türkiye'de asgari ücretle geçinen aileler var. Asgari ücretle geçinen vatandaşlarımızın aç ve açıkta yattıklarını düşünmüyorsun sanırım; onlar karınlarını doyurabiliyorlar ve açıkta da yatmıyorlar.
Asgari ücretliler oh ne güzel 740 TL'yle 800 TL arasında net gelir elde ediyorlar ve rahat rahat yaşıyorlar demiyorum. AK Parti, 10 yılık iktidarında Türkiye'yi ve Türk Milleti'ni maddi olarak fakir bir ülke ve fakir bir millet olmaktan kurtarıp orta gelirli bir ülke ve orta gelirli bir millet durumuna getirmiştir ve böylelikle milletimizin alım gücü de 10 yıl öncesine göre epey artmıştır hamdolsun diyorum. Ve şunu ilave ediyorum: Maddi olarak fakir bir ülkenin 10 yılda zengin bir ülke durumuna gelmesi kolay değildir. AK Parti, iktidarındaki ilk 10 yılında maddi olarak fakir bir ülke olarak iktidarını devraldığı ülkemizi orta gelirli bir ülke durumuna getirmiştir ve Allah nasip eder de 10 yıl daha tek başına iktidarda kalırsa 2023 yılına kadar ülkemizi maddi olarak zengin bir ülke durumuna getirecektir inşaallah.
Not: Ülkemizin zenginliği arttıkça asgari ücretli vatandaşlarımızın alım güçleri de artacaktır inşaallah. Nasıl ki ülke ve milletçe günümüzde ekonomik olarak 10 yıl öncesine göre çok daha iyi durumdaysak, 10 yıl sonra da yine ülke ve milletçe ekonomik olarak bugünümüze göre çok daha iyi bir durumda olacağız inşaallah.
AK Parti iktidarı; bütçe dengelerini bozmadan, popülizme kapılmadan ve mali disiplinden taviz vermeden şimdiye kadar yürüttüğü başarılı ekonomi performansını sürdürürse, Türkiyemiz ve milletimiz 10 yıl içinde maddi olarak zengin bir ülke durumuna gelecektir inşaallah.
|
|
|