Konu
:
Nurculuğu Alet Edenler
Tekil Mesaj gösterimi
12-10-2012, 22:10
#
3
Kullanıcı Adı
BeldeiTAYYIBe
Alıntı:
MEÇHUL ADAM
Nickli Üyeden Alıntı
EVET BEN MİLLİ GÖRÜŞÇÜYÜM.ZİRA ONUN İLKELERİ İSLAM'LA ÖRTÜŞMEKTEDİR.
Dinlerarası diyalog imandan çıkmak demektir.
Aslinda bir müddetligine forumlarda mesaj yazmaktan ziyade okumayi tercih ederek biraz kendime vakit ayirip okuduklarimdan istifade etmeyi terci etmistim...lakin bir gercegi vurgulamakta boynumun borcudur.
Mechul A. kardesim,
yazilarinizdaki heyecani anliyorum.
Yazdiklarinizda katildigim ve katilmadigim noktalar var.
Örnegin,
ben diyalogtan yanayim...fakat DINLERARASI diyalog adi altinda yürütülen bir faaliyete süpheyle bakiyorum. Cünkü bu d.a. diyalog sürecinde gerek teknik ve gerekse dini boyutuyla bazi hatalara imzalar atilmistir....bunuda gecelim asil mevzuuya gelelim müsadenizle.
Bu mesaji yazmama sebep sizin yukaridaki yazinizdir.
Siz diyorsunuzki " evet ben bir milli görüscüyüm"...Allah mübarek eylesin....bir milli görüscü olarak dinler arasi diyalogun imandan cikardigini ifade ediyorsunuz....PEkii, ben size desemki, avrupa milli görüs teskilati teskilat olarak yürütülen dinlerarasi diyalogun bizatihi icinde faal haldedir....acaba sizce avrupa milli görüs teskilati ve bünyesindeki dava erbabi dinden cikmismi olur?
Lütfen,
neyi nicin elestirdigimizi ve iyi bilmek namina,
teriminolojiye takilmadan, kelimelerin görünür haliyle degilde icerdigi anlam haliyle degerlendirmekte fayda vardir.
Diyalogu bu perspektiften ele alip olumlu yada olumsuz elestirilerimizi ona göre ifade edersek daha isabetli olur.
BeldeiTAYYIBe
Açık Profil bilgileri
BeldeiTAYYIBe nickli üyeye özel mesaj gönderin
BeldeiTAYYIBe - Daha fazla Mesajını bul