Aslında ortak fikir şu dur;
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına Türk denilmesi,Türk'lüğün hem bir etnik köken olması hemde bu amaçla kullanılması kafaları karıştıran noktadır..
Bir kürt etnik kimliğine sahip bir insan ben nasıl gururla söyleyebiliyorsam Türk'üm diye,oda aynı gururla ve özgürce söyleyebilmelidir..
""Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan ve bütünlüğü oluşturan herkes Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır."" cümlesini savunmaya çalışan bizler,aslında hepimiz aynı şeyi söylerken,nedense kapışıyoruz..
Türkiye Cumhuriyeti tartışılanın aksine,tartışmaya konu olacak kadar kötü bir yerde değildir,Kim ne derse desin farklı etnik kimliklerin bir arada kardeşçe yaşadığı bir coğrafyanın timsalidir..
Ben hiç unutmam,görevim sırasında Şırnak'ın Cizre ilçesinde bir operasyon esnasında,daha doğrusu bittikten sonra,polise taş atan ""çocuklar"" gördüm,onlara kızan ana-babalarda gördüm ve aynı ana baba bana su getiriyordu,TÜRKÇE konuşmuyor konuştuğu Kürt'çeden bende bir şey anlamıyordum,ancak kanımı kaynatacak kadar sıcak bir şeyler söylkediğini biliyordum,hissediyordum,ve yine aynı çocuk taş atmak yerine bu sefer asker selamı veriyordu bana,sarılanlar oldu...
Kim ne derse desin vallahide billahide NE TÜRK'ÜN KÜRT'TEN BİR FARKI VARDIR,NE KÜRT'ÜN TÜRK'TEN..
Korkmayın,korkuya yer yok,Kürtçe şarkılar söyleyin,Kürtçe konuşun,Kürtçe yayın yapın,""Kürtçe bir ders""..Kimsenin buna aykırı davrandığı yok...
Kürtlerin hepsini aynı kefeye koyan kişinin,pkk'nın kürtler için çalıştığını söyleyen kişilerden hiç bir farkı yoktur..
Unutmayın arkadaşlar,BİZ BİRLİKTE TÜRKİYE'YİZ..
Allah'ın izni ile her şey düzelecek..İçiniz rahat olsun..Kimseye güvenmiyorsanız Allah'a güveniniz..
Ne mutlu bu bölünmez bütünlüğe..
|