12-27-2012, 02:37
|
|
|
Rahiplerin ya da hahamların derse girmesi de nerden çıkmıştır?..Ben de lisede eğitim aldığımda din dersinde diğer dinleri işliyor biliyor görüyorduk.. Edindiğimiz bilgi de yeterli idi.. Rahiplerin derse girmesi hiç de hoş değil.. Yani herkes kendi dinini anlatırken güzelliklerini kolaylıklarını anlatır temele dayandırır.. Bu da kardeşlerimizin aklında (Allah göstermesin) bir karışıklık yaratabilir..Çok saçma geldi bana..Doğru bulmuyorum böyle şeyleri... Allah hayır olanları nasib etsin..
Televizyon,gazeteleri ve misyonerleri yetmiyormuş gibi bir de okullarımıza ellerini kollarını sallaya sallaya mı girecekler?.Peki merak ediyorum bizim hocalarımız onların patrikhanelerine veya eğitim yerleri olan her ne ise,girip ders verecekler mi?
İslam'ı iyi öğretmek için yöntemler geliştirseler daha iyi olurdu.Sabah akşam tvlerde müslümanlar aleyhine haberler yapılacağına,meslek derslerine doğru dürüst öğretmen ayarlayamazken din dersini böyle çeşnileştirmek de neyin nesidir?Sorumsuz,başıboş,idealsiz bir nesli geleceğimize salarken neden bunun telafisi düşünülmüyor?Bizim hocalarımızı küçümseyen bir politika uygulanırken,çok saygı değermiş gibi gösterilmeye çalışılan rahipleri,hahamları piyasaya sürmenin amacı ne olabilir ki.Böyle bir ortamda cihad şuuru, gerçek dindar nesil nasıl yetişecek yahu?İslam'ın özü öğretilmesi varken neden buna ihtiyaç duyuldu..Bir de yalan yanlış hıristiyan ve yahudilik felsefeleri bu gencecik beyinlere zerkedilirse vay biizim halimize!.Korkarım ki yakın zamanda adam gibi adam, imanı ve itikadı tam sağlam olan bir müslüman göremeyeceğiz..
Ümmeti Muhammed'in yavrularını sen koru Allah'ım!
|
|
|