Karışık duygular içerisindeyim. Öncelikle şunu kabul edelim bu bayan oldukça zeki. Başbakan'ın sürekli şiirlerini okuduğu, üstâdım dediği, hakeza hükümetin üst kadrolarındaki kimselerin bir çoğunun üstâd kabul ettiği ( Cumhurbaşkanının 19 yaşında Necip Fazıl Kısakürek'e çektiği meşhur telgraf ) gündemin Necip Fazıl Kısakürek'in Menderese yazmış olduğu mektuplarla çalkalandığı bir zaman diliminde bu çıkış büyük bir rant ve reklam kapısıdır. Hanımefendi de bu fırsatı çok iyi değerlendirdi.
Mevzuya gelirsek, Bâbıali adlı eserinde kıraat ettim ve hatırladığım kadarıyla bir defaya mahsus esrar içmişliği var.Abidin dinoyla sanırım. Demokrat parti'nin iktidar olduğu dönemde işyerini korumak amaçlı bir arkadaşını aramaya gittiği zaman, büyük bir komploya uğrayarak kumarhane de basılmıştır.Benim Gözümde Menderes kitabında mevzunun hakikatlerini bedahet derecede gösterir. Kadına ise Ona asla bulaşmadım zira bulaşsam kurtulamazdım, yıllarca çektiğim çileye bir anda yok eder mealinde kesin reddi vardır.
|