01-18-2013, 02:05
|
|
|
Alıntı:
EpiVaTeS Nickli Üyeden Alıntı
eleştirecek kişi önce kendini eleştirecek düsturum bu 
|
Allah aşkına garip garip konuşup edebiyat yaptığını zannetme gözünü seveyim..
Ben kendimi eleştiririm yada eleştirmem,
ben evime kız atarım vodkamı elma suyumla içer striptiz bara girerim kimene..
Benim ki benimle allah aramda olan bir fiil benden baskasını bağlamaz etki etmez enterese etmez dostum..
Ama ortada milleti etkileyen bir kişi ve fiil varsa onun bu yaptığı siyasi davranıs ve siyasi fiili gayet tabi eleştirir düşüncelerimi ifade ederim..
Ben adamın karısıyla arasındaki ilişkisini yada gündelik seks hayatını irdelemiyorum dikkat edersen adamın devlet baskanı olarak ve devletin tarihce olarak yapmıs olduklarını elestiriyorum..Do you understand me ?
Alıntı:
BeldeiTAYYIBe Nickli Üyeden Alıntı
"isyan eden adami bitirseydi diyor"
Hulki cevizoglu kendisine öyleyse aleviler demiyelim dediginde Kadir Misiroglu aynen " Dogru diyorsun, söz gelimi öyle geldi " diyor. Yani...bir sülcü lisan ettigini kabul ediyor ve Kadir hocanin hem bu kisacik konusmasini hemde diger ayrintili sohbetlerini önyargisiz bir sekilde dinledigimiz zaman aslinda bu sözlerden maksadinin Tarihte devlete isyan edenlerin oldugu kolaylikla anlasiliyor.
Kadir Misiroglu hocayi savunmuyorum ama haddinden fazla top'a tutulmasinida hayretle izliyorum.
Birde su varki,
Osmanli elestirilemez diye bir kaide yoktur.
Osmanli fiilen 624 yil tarih sahnesinde adalet ve nizami alem namina yapilabilecek en güzelini yapmistir. Elestirilemezlik gibi bit tabuu olusturmak aslinda Osmanliya yapilabilecek en büyük vefasizliktir. Cünkü biz tarihimize bir bütün olarak sahip cikmaliyiz. Olumlu yönleri bizimse hatali yönleriylede bizim tarihimiz oldugunu kabul etmeliyiz. Bunu kabul edemeyenler inkarciliga meylederler...Aksi takdirde inkarca bir nesilin yetismesine sebep oluruz.
|
Heh bende ona karsıyım yahu..
Ezberci ezberci ezberci bir yapı..
Tüm osmanlı padisahları evliya diye bakıs acıları yok kutsal soy ya bigidn allahınızı severseniz diyorum böyle mal mal teoriler tezler..
Ne yahu o da benim gibi insan evladı babasıda babamdan hicte kutsal değil..
Osmanlı benim atammıs diyene bir git diyorum benim atam gariban ciftci sanki ben fatihten geliyorum..
Hep yanlı tarih görüyoruz..Ya pic atatürk ya put atatürk,ya peygamberlestirilen padisahlar yada kırma tohumlu padisahlar beni ikiside rahatsız ediyor..
Osmanlı adaletin falan timsalide değil benimg özümde sadece bize hep öyle gösterildi,acalım bir bakalım türk halkı ne yazmıs o zaman türkü tadında devlete padisahlara ciftci ne giydirmis sultanlara,,öyle güllük gülistanlık hicte hoppaaaa bir havası yok halkın..
Ve isyan edeni keseceksin asacaksın yok ben onada karsıyım,az demokrasi az insanlık az islamiyet yahu diyorum..
|
|
|