01-18-2013, 12:22
|
|
|
Eskiden dinsizler, ateisler, solcular sırf osmanlı ümmetçi diye karalamak için, birde avrupa hayranı budalalar yeni avrupai dönemi çok güzel göstermek için, Osmanlıyı aşağılık göstermek için sanki osmanlı astığı astık kestiği kestik, insanlıktan nasibini almamış cani muamelesi görürdü... bunu dillendirirlerdi... onlar " arkadaşım o işin aslı bu ya da tamam hataydı ama durumun şartları da var veya tamam tamamen hataydı o zman ders çıkaralım" dense "sen Osmanlıyı ululaştırıyorsun pis osmanlıcı, gerici, irticacı, sen saltanıtı istiyorsun" denirdi... Aynı lafları bazılarından duymak acı veriyor...
Biz Osmanlıyı eleştirmeyi beceremiyoruz ki... yahu dilekolay 600 yıl dönüp bakın 80 yılda neler dönmüş ne hatalar yapılmış... Osmanlının 600 yılından fazla pislik var şu yakın tarihte... niye peki Osmanlının hataları yüzünde sen onu aşağılar ve silip atarsan, sen o hataları ders çıkarmak değilde vay onlar çok caniymiş ben çok insancılım(ne kadar insancıl olduğumuzda ortada zaten de) demek için kullanırsan ve hata yaptı diye doğru işleri görmezsen işte böyle daha 1 asrı doldurmadan bz parçalanıyoruz biz bitiyoruz moduna girersin...
Baksan Osmanlıya ahkam kesenler vay şunu şöyle yaptı vay şu padişahın şu zaafı vardı vay şu çok gaddardı vs vs... kendisi kendi cebini yönetemiyor ay sonunu getiremiyordur belkide...
birde şöyle düşüncesiniz... koskoca imparatorluk, içinde her tür ve cinsten insan var... millet ırk tarafını geçtim... yalakası, haini, vatan severi, menfaat severi, ırkçısı, radikal eğilimli ve dahası... birde kişisel özellikler var ki her insan bir değil... siz olsaydınız demeyeceğim çünkü burdan sallaması kolay...
Tabi o dönemde şimdi tapındığınız yere göğe sığdıramadığınız avrupanın ne hallerde olduğu ve tarihi bulunduğu şartlarda değerlendirmek kısmını da unutmamak gerek...
bunlar şimdilik aklıma gelenler ama nerden bakarsanız bakın elinizi vicdanınıza koyun be kardeşim...Objektifim yada ben iyisinide söylerim kötüsünü de diyerek ağzına geleni söylemekle olmuyor... olumsuz eleştirinin bi sınırı vardır... olumlu eleştirileri görmek de bi türlü nasip olmuyor o da var ama neyse... Osmanlı geniş bir derya o deryadan bir damla su alıp da onun temiz yada kirli olmasına dayanarak... Ona mükkemel demek de onu aşağılamak da kimsenin haddine değil...
Mısıroğlu meselesine gelince... Bir kişinin fikir ve görüşlerini başka bir insanın tamamen kabul etmesi yada tamamen reddetmesi kadar saçma bişey yok bence, beğendiğini alırsın beğenmediğini almazsın olur biter, sana göre yanlış ona göre doğrudur...
Not: Bu yazım kimseye direk olarak yada cevap olarak değildir sadece kendi düşüncelerim... üzerine alınan istrdiği yerini alınsın ama ben kimseye özel yazmadım bu yazıyı...
Konu Ertuğrul ÖZGÜL tarafından (01-18-2013 Saat 12:26 ) değiştirilmiştir..
|
|
|