02-14-2013, 04:32
|
|
|
Alıntı:
Shaguj Nickli Üyeden Alıntı
İstediğiniz kadar sert olun kaya olun benim umrumda olmaz arkadaşım bana ucunda idam sehpası dahi olsa bilgiğin doğrudan dönme diye öğrettiler.
|
Yanlış anlaşılma olmasın; ummadığınız ve sert bir kayaya çarptınız sözünü liberal siyasi görüşte bir insan olmadığımı; İslam'a, Türklüğe, vatana ve millete bağlı bir insan olduğumu, fikriyatımın ve fikirlerimin sağlamlığını vurgulamak amacıyla kullandım. Liberal bir insan olsaydım, "Sizde vatan ve millet hassasiyeti az; o yüzden böyle söylüyorsunuz." diyebilirdiniz. Oysa İslam'a ve Türklüğe bağlı olan ve vatan ve millet hassasiyeti yüksek olan bir insan olduğum için bana böyle bir şey söylemeniz yalan ve iftira olur.
Alıntı:
Shaguj Nickli Üyeden Alıntı
Bana kimse etnik kökenden şundan bundan maval okumasın ben aslen kuzeykafkasya göçmeni bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım yapılan hataları yanlış uygulamaları tartışmam bile amam bunların hiçbirinin sonucu daha çıkıp isyan etmek değil.
|
Bu yazdıklarınızın ayrı bir önemi var. Diğer sözlerinize de cevap vereceğim inşaallah; ama şu sözleriniz hakkında yorumda bulunmak istiyorum. Nedense genelde siz Kafkas göçmenlerinde olsun, Rumeli göçmenlerinde olsun Kürt sorunu gerçeğini kabullenmekte sıkıntı oluyor. Kürt sorununu reddeden CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler de, "Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz." demişti. Bu sözleri söyleyen Birgül Ayman Güler, daha sonra yaptığı basın toplantısında Boşnak kökenli olduğunu açıklamıştı.
Benim gibi anadan babadan atadan Türk oğlu Türkler, Kürt sorununu rahatlıkla kabul edip bu soruna çözüm arayabiliyorlarken, bazı Kafkas kökenli vatandaşlarımızın ve bazı Balkan göçmeni vatandaşlarımızın Kürt sorununu reddetmeleri araştırılması gereken sosyolojik bir durumdur. Nedir bu bazı Rumeli göçmenlerinin ve bazı Kafkasya göçmenlerinin Kürt etnisitesine karşı menfi tavırların hatta bazılarında var olan Kürtlere karşı düşmanlıkların sebebi? Sosyologlar, psikologlar araştırmalılar.
Biz, tarihin en büyük medeniyeti olan İslam Medeniyeti'nin mensupları olarak ona Türk'ün dokusundan, kokusundan, duygusundan katkılarla daha da zenginlik vererek Türk-İslam Medeniyeti'ni kurduk ve yaşattık Allah'a şükürler olsun. 71 kavme akın saldık ve 72 millete adaletle hükmettik. Kitabımızda ırkçılık yazmaz, faşistlik yazmaz. Kürd'ü kendimizden ayırmadığımız gibi, Arab'ı, Arnavut'u, Çerkez'i, Boşnak'ı da diğer Müslüman kavimleri de kendimizden ayırmayız. Aramızda din farkı olmamıza rağmen Türk'ün ülkesinin bu topraklara bağlı olan Ermeni'sini, Rum'unu, Yahudi'sini de medeniyetimizin genişliğiyle kucaklarız ki onlar da medeniyetimize katkıda bulunmuşlardır.
Konu Cihannur tarafından (02-21-2013 Saat 02:26 ) değiştirilmiştir..
|
|
|