Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-11-2013, 15:45   #29
Kullanıcı Adı
ribat
Alıntı:
bende açıkça demişim ki her isyan edene özel hak ( TAVİZ ) vererek mi isyan edeni devlete ayaklanma yapanı devleti bölmek isteyeni durduracaksınız bu çok basit bir soru değil mi?
uSor basit de anlaşabilmek için senin de benim sorularımı muhatap alman lazım Shaguy arkadaş. Soru işaretlerim havada kalmış, sorular cevaplanmayınca sorun devam ediyor.

Benim sorum daha basit. Yukarıda bahsettiğin anadil-tv hakkı bağlamında bir devletin kendi halkının taleplerini karşılaması neden taviz-imtiyaz olsun?

Alıntı:
Bu ülkede kimse anadilini bildiği veya konuştuğu veya öğretmeye çalıştığı için hor görülmüyor ki ekstradan hak diye talep edilsin.
"Ekstradan" hak diye talep edilmesi tam bir rezalet, bu konuda hem fikiriz. Fakat bu rezalet insanın ana dilini konuşmasının önüne zorluklar koyan devlete ait. Yukarıda dediğim gibi böyle bir şeyi talep konusu yapmak bile bir trajedinin ürünü. Onun adına biz Türkleştirme-uluslaştırma projesi diyoruz.

Anadilde konuşmayla, televizyonla, vs.. ilgili hakların verilmesinden bahsediyoruz hep. Öyleyse verilmediği bir dönem de var. Hafızam beni yanıltmıyorsa terör eylemleri ya da isyan (bu arada konuştuğumuz şey isyan değil, ayrı mesele) bu haklar verildiği için değil verilmediği için çıktı. Belki de sebebi verilmemesidir, olabilir mi? Yani genelgelerle Kürtçe konuşmanın yasaklanmış, bu ülkenin kurucu iradesinin bakanının ağzından "Türk dışındaki diğer halkların hakkı Türklere hizmet etmektir" politikası yürütülmüş, Kürt=dağ türkü paradigması bir hezimet olarak insanların akıllarında yaşatılmış olmasının konuyla bir alakası olabilir diye düşünüyorum

Ben hor görülmeyle ilgili bahsi geçelim, bunu hor görülüp görülmediğini tartıştığımız insanlara sormak gerekir. Yani bu çok konuşmaya değer birşey değil. Sonuçları ve çözümleri konuşalım
ribat isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla