Soru işareti olan metinlere cevap vermeye çalışayım o halde.
1.İdeoloji denen saçmalıkları çok oldu geride bırakalı ben doğru bildiğini söyleyen İslam ahlakına uymaya çalışan vatanını seven aciz bir kulum sadece.
2.Bakın hak talep etmek ayrı şey talep ettiği hak için ( amacıda belli devleti bölmek ) yakıp yıkmak isyan etmek can almak ayrı şey.Biz seneler evvel kapalı kardeşlerimizin okuma hakkı için çok mücadele ettik veya okuduğu okulda matematiğin,fiziğin,kimyanın yanında Kuran-ı Kerim'i Dinini öğrenen insanların(İHL) okuma haklarının ellerinden alınması içinde mücadele ettik.Devlet tabiki insan için var insanımızın sosyat statüsü,sağlık,eğitim,yaşam,ekonomi gibi birçok konuda hak ve özgürlükleri konusunda her türlü MAKUL ve olabilecek gelişmeyi hakkı ve iyileştirmeyi desteklerim.Lakin iş ülkenin bölünmesi iş ayrı bayrak ayrı devlet hakkına gelirse o zaman işin rengi değişir bizim algımız değişir ya devlet başa ya kuzgun leşe deriz o zaman.
3.Yav arkadaş hakkaten anlamıyorum devleti bölen bölmeye çalışan kundaktaki bebeklerden tut 20 yaşında askeri araçlardan indirip kurşuna dizen bunu yaparken bir dünya devletten geçmişte ve hala destek alan hertürlü para getiren suçu işleyen ve bu yaptıkları şahitler ve deliller ile sabit olan adamlarla oturup barış konuşmayı bu ülkede birlikte yaşamayı gerçekten konuşabilirmisin ya ? Bu adamlar ilk fırsatta yine kalleşçe kan dökecek bunu görmek bu kadar mı zor ? Din bana Kısas hakkını vermiş iken Devlet kim ki Hakkından vazgeç diyebilecek bana ??
4.Geçmişte yapılan hataları zaten savunmuyoruz yok kart kurt olmuş yok dağ türküymüş yok türksen öğün değilsen itaat etmiş falan filan bir dünya saçmalık bunlar tartışılacak şeyler de değil zaten ben birçok konuda bizatihi bu konuları bilen ve yaşayan biriyim.Çerkes kökenli biri olarak köken ve kültürel bazda yaşanan sorunları 1.ağızdan bilen ve anlayan biriyim benim anlamadığım PKK gibi ne olduğu aşikar olan bir örgütün bazı cahiller tarafından Kürt kökenlilerin temsilcisi sayılması ve PKK ile görüşmenin binlerce insanımızın ölümüne gözünü kırpmadan karar veren İT OĞLU İT ile görüşmenin barışı getirebileceğini sanmaları.
Konu Shaguj tarafından (03-11-2013 Saat 16:17 ) değiştirilmiştir..
|