Bu noktaya geleceği belli bir olguydu.
Bağnaz Akp'liler dışında bu ülkede, herkes bu sürecin bu noktada buluşacağını biliyordu. Hatta beyinleri olmadığını iddia edilen kemalistler bile. Herkes biliyordu, sadece bu seneryoda görev alan Akp'liler oynadıkalrı rolün içerisinde, yaptıkları tahlil ve terkiplerin, nasıl bir sentezle sonuçlanacağının farkında bile değillerdi.
Bırakalım, bu süreç işleyecek. Ama üzerine giymiş olduğunuz ideolojileri, partizanlığı bir kenara bırakın ve sadece samimiyet gömleğinizi giyin ve soruma cevap verin ?
Bu süreçten barış çıkacağını umut ediyor musunuz ? Ben bu sürecin bu noktada kesiseceğini, tahmin ediyordum. O yüzden verilen her şehitte, Başbakan başta olmak üzere, AKP Yönetimindeki herkese içten içe, hatta bazen forum içerisinde kelamların sınırını koruyamayıp küfür ettim, hala da ediyorum.
Neyse giden canlar gitti, sizin yüreğinizde bir ses duyulmasa da, kör olan hisleriniz canlanmasada 10 yıl süreçte bir çok genç arkadaşımıza toprak sarıldı, anaların yüreğine ise ateş sarıldı. Sadece soruyorum, Bu süreçten umutlu musunuz ?
Daha bir kaç ay önce, hemen hemen aynı isimler, PKK ile kucaklaşmış, basın yerden yere vurmuştu. Şimdi ise hemen hemen aynı fotoğraf karesine, farklı manşetler süslüyor gazeteleri. Bu arada basınımız özgürdü dimi ? Hayret manşetler bile, muhafazakar medyada AKP ideoloji ve düşüncesine göre atılıyor. Bence sözcü en azın dik bir duruş sergiliyor, takdir ediyorum artık bu gazeteyi. Lağım çukurundan farksız muhafazakar medyayı gördükten sonra. . Artık milyonların girdiği tuvaleti kutsal sayarım dahi.
|