Konu
:
Çözüm Sürecini ve Dolayısıyla PKK Terörünün Bitirilmesini Destekliyor musunuz?
Tekil Mesaj gösterimi
03-14-2013, 03:53
#
38
Kullanıcı Adı
Shaguj
Alıntı:
Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında
size kısas farz kılındı
. Hüre karşı hür, köleye karşı köle, kadına karşı kadın kısas edilir.
Ancak öldüren kimse, kardeşi (öldürülenin vârisi, velisi) tarafından affedilirse, aklın ve dinin gereklerine uygun yol izlemek ve güzellikle diyet ödemek gerekir
. Bu, Rabbinizden bir hafifletme ve rahmettir. Bundan sonra tecavüzde bulunana elem dolu bir azap vardır. ﴾178﴿ Ey akıl sahipleri! Kısasta sizin için hayat vardır. Umulur ki (bu hükme uyarak) korunursunuz.
http://kuran.diyanet.gov.tr/Kuran.aspx#2:178
Nasıl din kişilere kısas hakkı vermez hak sahibi kişi eğer hakkından vazgeçmez diyet kabul etmez ise kısas haktır bunu ne A.B müzakereleri nede günümüz hukuk kuralları yok sayabilir.
Fikirlerinize saygı duyuyorum katıldığım yönler var katılmadığım yönler var ama ben bu görüşmelerden ortaya kalıcı bir barış çıkabileceğine inanmıyorum çünkü taviz sadece tavizi doğurur bugün muhattap alarak verilen taviz yarın daha ağır olabilir.
Bugün pembe gözlüklerle hepimiz kardeşiz türküsünü çağıranlar yarın güvendikleri adamlar(
ki bunlar başta öcalan iti olmak üzere tüm pkk ve bdp heyeti oluyor
) eyalet sistemi gelsin fedaralizm gelsin katalonya gibi ayrı milli takım ayrı bayrak ayrı devlet dediklerinde yine demokrasi ile yine hepimizzzzzz kardeşiz türküleri ile aslında onlarda eskiden inançlıydı namaz kılardı yalanları ila mücadele ederler.Tarih tekerrürden ibaret ise Osmanlı Devleti bu sorunları rumelide yaşadı sonuç ortadadır..Ama olurda haklı çıkarsak sonuç bellidir beyler iç savaş çıkar ve sizin bu çabulcular sürüsünü yok etmek için bitirmek için hak ettikleri cezaları vermek için çıkartma kudretine sahip iken çıkartmadığınız kanun ve nizamların ve göze alamadığınız bedelin binlerce kat fazlasını öder bu millet ve yine yine söylüyorum yine söylüyorum umarım ben haksız çıkarım umarım paranoyak olan benimdir umarım bu kan biter ama görünen köy kılavuz istemez imralı,oslo,vs vs gibi görüşmelerde en ufak bir prüzde göreceksiniz nasıl gerçek yüzleri çıkacak ortaya.
Konu Shaguj tarafından (03-14-2013 Saat
04:15
) değiştirilmiştir..
Shaguj
Açık Profil bilgileri
Shaguj nickli üyeye özel mesaj gönderin
Shaguj - Daha fazla Mesajını bul