Alıntı:
MEÇHUL ADAM Nickli Üyeden Alıntı
Anlaşılan o ki sen hiç Kur'an okumamışsın.Okumuş olsan bile hiç anlamamışsın ondan... Dost ve düşmanın kimler olduğunu anlatmaya gerek yok.
|
Alıntı:
MEÇHUL ADAM Nickli Üyeden Alıntı
BEN SİZE HAKİKATLERİ ANLATMAYA ÇALIŞIYORUM.
|
Bak hele ifadelere bak. Ben anlamamışım, sen anlamışsın ve sen bana doğruları anlatmaya çalışıyorsun. Maşallah nefse bak nefse! Nefse gel nefse!
Yani şu ego, nefs, kibir kokan kelimelerinin de farkına varırsan sana bir tavsiyede bulunacağım, bu ayetleri kendi nefsin için kullanarak insanlara ahkam kesmekten vazgeç ve tasavvufla ilgilen, biraz kendini bil.
Şimdi verdiğin ayetlere bakalım.
Mümtehine Sûresi.
8. ve 9. ayet Kemalistlerin yaptıklarına işaret ediyor fakat laikliğe aykırı bir şey yok. Laiklik devletin dine müdahale etmesi, İslam düşmanlığı yapması, Müslümanları asması demek değildir. Kemalizm bunu yaptı. Bu sadece Kemalistlere uyuyor.
Ayetlere göre dini yaşantından dolayı sana engel olanlara, sana bu özgürlüğü, hakkı vermeyenleri dost edinme, onlarla mücadele et diyor.
1. ayete gelelim:
1-) Ey iman edenler! Benim düşmanım, sizin de düşmanınız olanları velîler edinmeyin! Onlar, size Hak'tan geleni inkâr ettikleri hâlde; Rabbiniz, Esmâ'sıyla hakikatiniz olan Allâh'a iman ettiğiniz için Rasûlü ve sizi (yurdunuzdan) çıkardıkları hâlde, siz onlara sevginizi ilka ediyorsunuz. Eğer yolumda cihat etmek ve rızamı talep etmek için çıkmış iseniz (dost edinmeyin); oysa onlara sevginizi (içinizde) gizliyorsunuz. Ben gizlediğinizde ve açıkladığınızda olarak bilirim! Sizden kim bunu yaparsa, yolun denge noktasından gerçekten sapmıştır.