05-03-2013, 01:57
|
|
|
Alıntı:
Cihannur Nickli Üyeden Alıntı
Yönetim sisteminden bahsediyoruz arkadaşım; hukuk sisteminden değil. Elbetteki ben de İslam şeriatının hükümleriyle hükmedilmesinden yanayım.
Sevgili Yalçın, başkanlık sisteminde de parlamento var; ama sistem parlamenter sistem değil. Sistemin adının başkanlık sistemi olması, o tür sistemlerde parlamentonun geri plânda kaldığı mânâsına gelmiyor. Mesela Amerika'daki başkanlık sistemini düşünelim. Amerika'daki başkanlık siteminde kongre çok güçlüdür. Başkan, kongreden onay almazsa bütçeyi yasalaştıramıyor bildiğim kadarıyla. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama sistem içindeki siyasi güç olarak Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sahip olduğu kadar güce sahip değildir.
|
Alıntı:
Yönetim sisteminden bahsediyoruz arkadaşım; hukuk sisteminden değil. Elbetteki ben de İslam şeriatının hükümleriyle hükmedilmesinden yanayım.
|
İslam'dan anlamadığınız belli ki hala günümüz rejimleri örnek almaya çalışıyorsunuz.İster hukuk olsun isterse yönetim şekli olsun Kur'an'a uymuyorsa o sistem tağuti sistemdir.
|
|
|