05-04-2013, 20:32
|
|
|
Alıntı:
Cihannur Nickli Üyeden Alıntı
Madem o kadar çok biliyorsunuz, öyleyse bana İslam'ın emrettiği yönetim modelini söyleyiniz. Eğer babadan oğula geçen sultanlık demezseniz ümmetin yüzyıllar boyunca dalaletle yönetildiğini söylemiş olursunuz ki, İslam ümmeti; Emeviler olsun, Abbasiler olsun, Osmanlı Devleti olsun, günümüze kadar genellikle babadan oğula geçen sultanlıklarla yönetilmişlerdir.
|
Hilafet makamı babadan oğula geçmez.O, cumhur ulemanın şurasında alınan karar ve biatla başa getirilir.Osmanlı Sultanları tarih boyunca Yavuz Sultan selimle birlikte arapların elinden hilafeti geri almıştır.Ancak onlar tarihte sultan, hünkar, devletli gibi vasıflarla anılırdı.
Kur'an şeriatına göre aynen dediğim gibi hilafet makamı babadan oğula geçmez.Osmanlı'da bu sadece sultanlığın babadan oğula geçmesi olmuştur.Lakin hilafet yine onlarda kalmıştır.Şimdi ki zamanımızda bunu uygulamak mümkün değildir.Asıl olan tüm İslam ülkeleri bir araya gelerek bir şura oluşturulup hilafet makamına en layık olan, iç ve dış siyaseti iyi bilen bir İslam alimini getirmek vacip olmuştur.Lakin şimdilik müslümanların birbirleriyle kavgalı olmasından ötürü bu bir türlü gerçekleşememektedir.İnşaallah bu da yakın yıllarda gerçekleşeceğine inanıyoruz.
Şeriat devletinin kurulmasına gelince, henüz bu ülkemizin insanları buna hazır değildir.En az 20 yıla ihtiyaç vardır.Temeller ona göre sağlam atılmalıdır.Öncelikle laik sistem tamamen ortadan kaldırılmalı daha sonra ekonomi son raddine kadar düzeltilmeli, aç arık kimse bırakılmamamalı ondan sonra anayasa sil baştan İslam'a göre değiştirilmelidir.Gerekirse bunları gerçekleştirmek için referanduma gidilmelidir.Yalnız, bu ülkeye şeriat getirilmeye çalışılsa da küffar ordusu ve siyonistler bundan rahatsız olacaktır.ÖNEMLİ OLAN,İSLAM ÜLKELERİYLE İŞBİRLİĞİ YAPIP ÖNÜMÜZ AÇILMALIDIR.AKSİ TAKDİRDE BÜTÜN BU ÇALIŞMALAR HEBA OLUP GİDER.BUNLAR ÇOK ZOR OLAN MESELELERDİR.
İslam'ın önerdiği yönetim modeli Kur'an şeriatıdır.4 ehli sünnet mezhebe göre, yerine göre kanun maddeleri bir bir anayasaya eklenmelidir.Maslahat-ı ameliyye ile bu pekiştirilmelidir.Bunların gerçekleşmesi hayli zaman alacağını da unutulmamalıdır.
Konu MEÇHUL ADAM tarafından (05-04-2013 Saat 20:35 ) değiştirilmiştir..
|
|
|