Alıntı:
MEÇHUL ADAM Nickli Üyeden Alıntı
Hilafet makamı babadan oğula geçmez.O, cumhur ulemanın şurasında alınan karar ve biatla başa getirilir.
|
Tarihte ne zaman böyle olmuş? Sorduğum soruya cevap değil söylediğin. İslam ümmeti yüzyıllar boyunca dalaletle mi yönetildi? Mademki cevabı sen vermiyorsun ben vereyim öyleyse. Hayır, İslam ümmetinin yüzyıllar boyunca babadan oğula geçen sultanlıklarla yönetilmesi dalalet olmadığı gibi, günümüzde ise ümmetin önemli bir bölümünün demokratik sistemlerle yönetiliyor olması da dalalet değildir.
Alıntı:
MEÇHUL ADAM Nickli Üyeden Alıntı
"İslam yönetim sistemi, İslam hukuk sistemi" varken, bu batıl tağutun yolunu tercih etmeniz sizin gaflet ve cehaletinizi göstermektedir.
|
İslam'da yönetim Müslümanların hür iradesine bırakılmıştır. Bunun aksini iddia ediyorsan İslam'ın yönetim şekline dair 1 ayet-i kerime ya da 1 hadis-i şerif göstermen gerekir; ama gösteremezsin. Çünkü Kur'an-ı Kerim'de yönetimin şeklinin ne olacağı hakkında açık bir ayet yoktur ve Allah Resulü vefatından önce kendisinden sonra yönetimin nasıl belirleneceğine dair bir vasiyette bulumamış, yönetimin nasıl belirleneceğini ümmetin iradesine bırakmıştır.
Konu Cihannur tarafından (05-10-2013 Saat 22:53 ) değiştirilmiştir..
|