Polonyaya girmesinin baslica sebebi versaile andlasmasiyla Almanyanin Dogu prusya ile olan cografi baglantisinin kara yoluyla kesilmis olmasiydi. Bu nihayi hedef icin yalnizca bir basamakti. Asil hedef Alman halkina Ari Üstün irkinin efendiliginde yeni bir imparatorluk insaa etmekti. Sizin dediginiz sebebi bahane etti lakin bu bir bahaneden öte gecmiyor . Varsayalimki zikrettiginiz sebep bir hakikattir, pekii akabinde Danimarkayi ve Norvec'i isgal etmesi hangi gerekcelere dayaniyor? Yoksa oralardadami binlerce alman öldürülmüstü? Ayrica savastan önce Avusturyanin sudetenlad ve Cekoslovakyanin slovakya haricinde bohemyayi isgal etmesi acikca irkci emellerinin bir göstergesidir. Simdi, bu irkci sebeplerden dolayi yüzbinlerce belkide milyonlarca insani kamplarda zorunlu olarak toplayacaksin ve sebebi ne olursa olsun ölümüne sebep olacaksin bu zulüm degilde nedir? Sirplarin müslüman bosnaklari kamplarda toplamasindan ne farki var bunun?
Yani bircok sey söylenebilir elbette lakin söylediklerimizden ziyade hangi perspektiften olaya bakiyoruz bu önemli. Siz sistematik soykirimin bir yalan oldugunu kanitlamanin pesindeyken ve gaz odalarinin varligina dair iddialari sorguluyorken, ben bu kamplara sucsuz insanlarin neden hapis edeildigini soruyor ve kamplarin var olus sebeblerini sorguluyorum. Kamplari gördüm derken gaz odalarindan bahsetmiyorum. Insanlar cingene oldugu icin bu kamplara nicin hapis edilsin ?...bilmem anlatabiliyormuyum ve hitler ne yapmiski sorunuza ne yapmamiski demek istiyorum sadece.
Önerdiginiz kitaba gelince. tesekkür ederim öneriniz icin.
O kitabin bir aynisini okudum. Ve birkac adet benzerini.
Evet kitab cok carpici. Lakin cok dikkatli okursaniz benim alatmak istediklerimi oradada bulacaksiniz ümid ediyorum.
|