Selamun aleyküm değerli arkdaşlar, bu konumuzda bir çok girişimci ve iş kurmak isteyen vatandaşlarımızın, işine yarayacak olan kosgeb'i tanıyacak, yeni açılacak olan kosgeb kursları hakkında güncel bilgileri sizlerle paylaşacağım. Konuya geçmeden önce bir çok arkadaşımızında yabancı olduğu bu kurumu şöyle bir tanıyalım.
Kosgeb Nedir?
Türkiye Cumhuriyeti küçük ve orta ölçekli işletmeleri geliştirme ve destekleme idaresi başkanlığı ilk satırdanda anlaşılacağı üzere bir devlet kurumu olan kosgeb, iş kurmak isteyen, işini büyütmek isteyen vatandaşlarımızı hibe ve uzun vadeli kredi desteği ile artık kendi işinizin patronu olacaksınız.
Kosgeb Kursları Nedir?
Sistemin işleyişi kosgeb girişimcilik sertifiksı alarak başlıyor. Türkkiyenin her yerinde belirli periyodlarda açılan kosgeb kurslarına 18 yaş ve üzer kadın, erkek ve engelli kardeşlerimiz başvurabilir.
Kosgeb Kursları Nerede Yapılıyor?
Genellikle İşkur, Halk Eğitim Merkezi gibi kurumlarda gerçekleşmesine karşın belediyelerin ücretsiz sağladığı meslek edindirme kurslarındada mevcuttur. Örnek İstanbul için ismek kursları, bursa için busmek kursları verdiği ücretsiz eğitimler arasında kosgeb girişimcilik branşı mevcuttur.
Yeni Açılacak Kosgeb Kursları
Standart bir kurs ve eğitim takvimi yoktur değerli arkadaşlar, gelen istek ve taleplere göre hayata geçen kosgeb kursları 20 - 30 kişilik gruplarla eğitim veriliyor.
Kosgeb Hibe ve Kredi Desteği
İşin en önemli kısmına geldik sanırım. Kosgeb eğitimlerinde verilen kobi ve girşimcilik eğitimleri sonunda sizden kurmak istediğiniz iş ile ilgili proje sunmanız isteniyor.
Örnek:
Ben web tasarım firması yada ajansı kurmak istiyorum diyelim. Eğitimi bitirdim verilen proje formuna iş ünvavnını belirttikten sonra iş için gerekli ekipmanları belirtiyorum işte 5 bilgisayar, gerekli proğramlar, masa koltuk, dolap vs bunları belirtirken aynı zamanda tahmini masrafıda belirtiyorum.
Dükkan kirası, ıvır zıvır derken ben 30 bin TL masraf çıkarmış olayım. Kadın ve engelli vatandaşlarımız için bu 30 bin TL'nin %70'i hibe %30'u ise 2 yılda ödenmek üzere kredi olarak verilmektedir.
Not: Kosgeb hibe ve kredi desteği sizin işinizi kurarken yaptığınız harcamaları karşılar. Yeni sen projede belirttiğin işi kurup faturalları hazırlayıp, buyur kosgeb deyip sunacaksın ödeme bu şekilde yapılıyor.
Kaynak:
http://www.kosgebkurslari.com