Kadir Topbaş hem çok başarılı hem de sevilen bir belediye başkanı. Eğer Binali Yıldırım, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığını koyarsa, iki çok başarılı ve sevilen siyasetçi arasında AK Parti içinde büyük bir yarış yaşanır. Öyle bir yarış yaşanırsa da şu üç sorunun cevabına göre AK Parti'nin İstanbul adayının belirlenmesinin gerektiğini düşünüyorum:
Soru 1: Hangi aday İstanbul Belediye Başkanı olursa 2014-2019 yılları arasında İstanbul'a ve İstanbullulara daha çok hizmet eder?
Soru 2: Hangi aday İstanbul Belediye Başkanı adayı olursa rakiplerine karşı daha yüksek oranda oy alarak belediye başkanlığı seçimini kazanır?
Soru 3: İstanbul muhtemelen 2024 Olimpiyatlarına aday olacaktır. Eğer İstanbul, 2024 Olimpiyatlarına aday şehir olursa, İstanbul'un, 2024 Olimpiyatlarını kazanmasını sağlamada hangi aday daha başarılı olur?
İşte yukarıdaki bu 3 sorunun cevabı sonucunda ortaya çıkacak olan ismin, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak ilan edilmesinin doğru olacağı kanaatindeyim.
Eğer Binali Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkalığı'na değil de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığını koyarsa, Kadir Topbaş'ın, AK Parti'nin İstanbul Belediye Başkanı adaylığını rahatlıkla kazanacağına inanıyorum.
Eğer Binali Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığını koyarsa, o durumda akses'in dileğine katılıyorum: Binali Yıldırım, İzmir Belediye Başkanlığı seçimini kazanır inşaallah.
|