Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-26-2013, 00:13   #13
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Alıntı:
Emrullah Emre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İslamın kuralları maya hazineleri gibi toprak altına gömülüde bizmi bilmiyoruz. Din diyorki alın seccadeye tastamam temas etmezse namaz olmaz (unutarak yada elde olmayan bazı fiziksel mazeretler dışında) Din diyorki Kelime-i Şehadet "Eşhedu en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden âbduhu ve Resuluhu." demektir bunun sonuna ali hasan hüseyin cafer eklersen olmaz. Bu şartlarda nasıl islamın içinde tutabilirsiniz? Şirk ve İmanı aynı kefeye nasıl koyarsınız anlamış değilim. Amacınız ılımlı bir tablo çizmek ise sorun yok. Ama Alevilik müslümanlığın bir parçasıdır derseniz ve mevcut alevilik islam dinindeki çok önemli kuralları yok sayıp kendi kurallarını eklerse bu sizce din içimi dışımı olur? Aynı değişiklikler diğer dinlerde var onlarda bu değişiklikler yapıldığı için bozulmuş diyebiliyoruz ama müslümanlık olunca sorun olmuyormu yani İnsan olarak sevelim saygı duyalım omuz omuza yaşayalım derseniz amenna. Ama hem şirk deyip hem islamın içindedir derseniz mevcut bid'at konularına açıkça destek vermiş olursunuz. En basit şekliyle şu an kullandığınız bilgisayara bir şifre verdiniz diyelim bu şifre -akparti- siz ise unutup chp yazdınız bu denemeyi bin kez yapsanız her seferinde yanlış parola cevabını alır ve pc yi açamazsınız. İnsan yapısı bir işin karşısında bu kadar acizken İslam dinini iyi niyetlede olsa nasıl bu kadar geniş ve değiştirilebilir düşünürsünüz buda merak konusu. Hz Muhammed s.a.v ile Hz Ali r.a yada Hasan-Hüseyin r.a veya Cafer-i Sadık r.a ile bir tutan bir anlayış islamla asla ilişkilendirilemez. Hepsi Onun hatrına yaratılmış varlıklar iken siz kalkıp aleviliği islamın parçası olarak neşredemezsiniz.!
beni anlamamak için çalışıyorsunuz ve benimsöylemediğim şeyleri söylemişim gibi yazıyorsunuz. maya hazinesi diyende yok, şehadeti bozanlar yada dinin içine şirk katanlar konusunda aynı fikirdeyim ama benim dediğim onları yapmayan aleviler var. ve siz genelleyip hepsini takfir etme hakkına ve haddine sahip değilsiniz. Ben ılımlı İslam yada radikal islam diye bişey tanımıyorum İslam İslamdır. baştan beri yazdıklarım genelleme yapmayın anlamında ama siz inatla sanki ben ateiste yakın aleviliği kullananları savunuyormuşum ve islamı tahrip etmeye çalışıyormuşum gibi davranmınız hiç hoş değil.
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla