“Kıyametin kopmasına bir gün bile kalsa, Allah-u Teâlâ o günü uzatarak benim soyumdan bir kişi gönderecektir. Adı adımın, babasının adı babamın adının aynısı olacak, zulüm ve zorbalık altında inleyen yeryüzünü huzur ve adaletle dolduracaktır.” (Ebu Davud, Tirmizî)
Buyuruyor hadisi şerifte fakat bu zat,Mehdi a.s mın ismi için Mehdi Ali Resul açıklamasını getiriyor. Yanlış anlaşılma olmasın herhangi bir zıtlığım yok kendisine din adına bir şeyler yapamayan bizler utanalım fakat bu yazıda bir çok çelişki var. Resulullah a.s kıymet öncesi hakkında bu kadar net bilgi vermiyor bu yazıda ise neredeyse gün gün olacaklar yazıyor.
Kıyamet hakkında söylediklerine bir diyeceğim yok ne şekilde söylemiş ne şekilde açıklamış fakat yazıda inanılmaz derecede doğu rejimleri kokusu var. Daha önce videolarını izlemiştim, o videolarda zikredilen hadislerin çoğu Cafer-i Sadık r.a hazreleri,Hz Hüseyin r.a ve Hz Ali r.a kaynaklı. Afganistandan gelecek olan siyah sarıklılar kimler? Haritada baktığınızda afganistanın iranın hemen arkasında olduğu müthiş bir tesadüf. Ve yine ne tesadüfki iran rejimide siyah sarık takıyor ki zaten yazıda Mehdi a.s mın adı Mehdi Ali Resul. Açıkçası Vefat etmiş olması sebebi ile tartışma ortamı yaratmak istemiyorum fakat yaşasaydı bu konu incelemeye değerdi.
Anlatılanla Hadis-i Şerif ler tartıya geldiğinde ben hadislerin tarafını seçerim. Çünkü onlar 1 kişinin değil yazıldığı günden beri gelen tüm evliyalar alimler din büyükleri ve ismini bilmediğimiz bir çok makam sahipleri için ışık olmuş bilgilerdi. Açıkçası yazıya ısınamadım,aslında sebebi hadisler ile anlatılanların uyuşmaması ve birde neredeyse dini sohbetten kehanetlere dönmüş olması.
Yazım şeklim sert olabilir fakat tamamen karşılaştırma esası ile yazdım,zatın söylediklerini sahih hadislerle karşılaştırınca tartışmaya mahal vermeyecek şekilde net olarak bu yazıda bir çok uyuşmazlık olduğu anlaşılıyor.Zatın yazısını ekleyen arkadaş kusurumuza bakmasın amaç yanlış bulmak değil sadece sağlama yapmaktı.
|