Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-23-2013, 23:57   #8
Kullanıcı Adı
Akbursa
Alıntı:
Ertuğrul ÖZGÜL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
hüseyin çelik zamanından beri söylenen laf derhanelerle ilgili aynı şeyler söyleniyor... oda en kötü ihtimal yani.. yaaa siz baya akıllısınız valla... kimsenin madur olduğu yok benim gördüğüm kadarıyla...
Bakın nasıl mağdur olunuyor kısaca anlatalım.

1- Hadi Dershane özel okula dönüşmeyi kabul etti diyelim. Dershaneler 2014 Haziran itibari ile kapandacak. Bu 5., 6. kattaki bir dershane nasıl özel okul olacak. 2014 Temmuz ayında.

Dershane eğitim öğretim yapamayacağına göre öğretmeni napacak. Dershane sahibi kazanamadığı parayı nasıl öğretmenine verecek. Bir özel okula dönüşmek için arsa, para vs vs derken en az 2 yıl geçer.

Bu iki yıl boyunca bu öğretmenler ne yer ne içer. Borcu, çoluğu çocuğu, gideri yok mu? Ayda 1000-1500 lira kredi ödeyen bir öğretmen 1-2 ay maaş alamasın, kredisini ödeyemesin banaka haciz koyar herşeyine.

Tabi bu sırada sınava girecek öğrencileri düşünen de yok.

2- Şimdide dershane sahibinin özel okul olmayı istememesini değerlendirelim. Adam ben dönüşmüyorum, işi bırakıyorum dedi ki özgür kararı. Öğretmenler yine boşta kalacak.
Başbakan öğretmenleri MEB'e alırım diyor ama sallıyor. Alma işlemi en az 3-4 ay sürer. Borcu harcı olan yine ayvayı yedi.
Üstelik 60.000 dershane öğretmenin sadece %5'i formasyonlu yani MEB'e girmeye hak kazanıyor. Tabi buda mülakatla. Geri kalan %95 nolacak. Buda belli değil.
Zaten dershaneye giden Fen Edebiyat mezunu kişiler.
Hadi 60 000 ni alalım dedi. Yahu daha düne kadar yeni mezunları bile ödenek yok diye atayamıyorsan şimdi nasıl atayacaksın.

Bu 60000 'ni alırsan en az iki yıl öğretman alamazsın ve yine atanamayanlar için büyük sıkıntı.

3- Türkiye'deki Özel Okulların kontenjanının %40 boş. Dershane özel okul olunca niye dolsun. Özel okul olunca noluyor sanki. Sanki Vatandaş, 15 bin 20 bine nasıl gönderecek. Yine parası olann işine yarayacak.

Bazen körü körüne araştırmadan incelemek düşünmek lazım. Peygamler bile hata işliyor, Tayyip Erdoğan hata işleyemez mi? Niye her yaptığını katıksız savunuyorsunuz. Dershanelerin kapatılması zaten paralı filan olduğu için değil. Siyasi bir karardır. Niye olduğu zaten belli, ama yakında çıkacak hepsi.

Konu Akbursa tarafından (11-24-2013 Saat 00:01 ) değiştirilmiştir..
Akbursa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla