Selamunaleyküm arkadaşlar,,
Valla nediyim uzun zaman oldu buraya yazmayalı,
şu kapatılmasından ziyade ben okullarımızdaki eğitim şekline hedefleneyim,,bazı örnekler vermeye çalışacağım, bizim zamanımızda şöyle oldu böyle oldu demek zorunda hissettim kendimi. çocukluk evrelerimizde ilk orta veya lise öğrencileri biraz daha disiplinli ve en azından küçük büyük bilinirdi. özellikle öğretmen denildiği zaman kesinlikle sözü dinlenir veya korkardık, anne babanın sözü dinlenirdi. uzatmayacağım,,,
ama şimdi bakıyorum SAYGI mutasyon geçirmiş çağ atlamış ve yerini kaybetmiş..
Okullarda nedense bir öğretmen ve öğrenci nahoşluğu var ,bu büyük kentlerde dahada nohoş. öğretmen ne zaman tenefüs zili çalsada bir sigara çay molası yapma acelesi var,, içten bir devlete hizmet etme çabası yok bence. ( her öğretmen için değil tabiki bu yorumum ) dolayısıyla öğrencide eğitimin sadece görünen yüzünü seyredip geliyor evine. ve neredeyse öğrenci okula gitmemiş gibi oluyor ve öğrenci dersanede özenli bir ders almak zorunda kalıyor..artık bu sistem oturmuşş boşluk buradanda kaynaklanıyor..
şimdii işin şu yönüde var..
Ne öğretmeni sayan bir öğrenci nede ona kulak asan bir öğretmen var. şimdi öğrenciye bir tokat atan öğretmen yanıyor, (gereksiz şiddetede karşıyım,ama bazı zamanda acık kötek'te hayır vardır) ..burada öğretmenler de çok haklı aşırı saygıssızlık var..ve öğretmende bu durumda salla dersi al maaşı dercesine eğitim modeli modunda devam ediyor.. '''aksi ve laftan anlamayan öğrenciye tokat atsam ne olucak nasıl olsa suçlu ben olucam,,,''' bu sözleri bizzat bir öğretmenden işittim..devlet okullarında durum böyle.. anne ve babalarda tomar tomar paraları kaliteli öğretim merkezlerine yatırıyor.. haa orada dayakmı atılıyor..hayır.. ama bir özen var bir fedakarlık var, verilen paranın bir emeğini verme mücadelesi var.. dersaneleri savunmuyorum, paralı eğitimin bir sebepten doğduğunu anlatmaya çalışıyorum..
ben burada devlet tarafınıda dersane tarafınıda suçlamıyorum, kapansın veya kapanmasın demiyorum, kendi açımdan gördüklerimi ve anlayabildiklerimi paylaştım..hatam varsa affola arkadaşlar..
|